Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο… κόκκινο ξανά η Αχαΐα-Αυξάνονται σταδιακά οι νοσηλείες

Published

on

Στο «κόκκινο» μπήκε ξανά η Αχαΐα καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε ανοδική πορεία στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Μέσα σε δύο 24ωρα μετρά 212 νέα κρούσματα, ενώ εδώ και μέρες σε 24ωρη βάση οι νέες μολύνσεις κινούνται σε τριψήφια επίπεδα.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 102 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, 36 στην Αιτωλοακαρνανία και 11 στην Ηλεία 11, ενώ σ’ όλη τη χώρα ανακοινώθηκαν 2.984 νέες μολύνσεις, 31 θάνατοι και 391 διασωληνωμένοι.
Προχθές, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα προχθές ανήλθαν σε 3.651 ανήλθαν, ενώ κατεγράφησαν 63 θάνατοι και 387 διασωληνωμένοι.

Στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 110 νέα κρούσματα, στην Αιτωλοακαρνανία 69 και στην Ηλεία 11.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 70, ΟΙ 10 ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Αυξάνονται σταδιακά οι νοσηλείες των ασθενών με λοίμωξη Covid -19 στα νοσοκομεία της Πάτρας. Χθες το απόγευμα νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας» 30 ασθενείς στην Κλινική Λοιμώξεων και δύο στη ΜΕΘ Covid -19, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 28 ασθενείς στην Κλινική, δύο στην παιδιατρική και οκτώ στην ΜΕΘ Covid-19.

ΑΠΟ ΤΑ 297 ΤΕΣΤ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 15 ΘΕΤΙΚΑ

Διψήφιος ήταν ο χθεσινός αριθμός των θετικών rapid test που διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Συγκεκριμένα, από τα 297 τεστ βρέθηκαν 15 θετικά.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30), στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (09:00 με 15:00) και στην πλατεία Ντε Μιράντα, πλησίον του σταδίου Παναχαϊκής (09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΝΟΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την ένταξη της Αχαΐας στο «κόκκινο» εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
«Έχουμε πει ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία, γι’ αυτό και δεν χωράει κανένας εφησυχασμός. Θα πρέπει να υπάρχει απ’ όλους απόλυτη συνέπεια, σε όσα οι επιστήμονες και οι λοιμωξιολόγοι και η Πολιτεία έχουν πει, αναφορικά με τη χρήση μάσκας και την αποφυγή συνωστισμού. Όμως το σημαντικότερο είναι πως όσοι συμπολίτες μας είναι ακόμη ανεμβολίαστοι να εμβολιαστούν, γιατί τα ποσοστά εμβολιασμού αυτή τη στιγμή όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δεν είναι αυτά που θα προσδώσουν ασφάλεια ανοσίας στην κοινότητα. Συνέπεια αυτού είναι και τα κρούσματα που έχουν αυξηθεί στην περιοχή μας».
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως η θέση της κυβέρνησης είναι να μην οδηγηθούμε σε γενικό Lock down, ωστόσο τοπικά αν υπάρξει ανάγκη να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα θα ληφθούν. «Όλα εξαρτώνται από τη συμπεριφορά των συμπολιτών μας και από την προώθηση της εμβολιαστικής διαδικασίας. Γιατί τα κρούσματα που βλέπουμε στην κοινότητα μέχρι στιγμής δεν έχουν μεταφραστεί σε μεγάλο αριθμό νοσηλειών. Βλέπουμε όμως, μια μικρή άνοδο στα κρούσματα που αφορούν άτομα νεαρότερης ηλικίας και μικρά παιδιά, γιατί αυτό το κύμα της πανδημίας είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα, καθότι έχουμε να κάνουμε με μία κοινωνία ανοικτή, με οικονομία ανοικτή και την εκπαίδευση ανοικτή».

Ροή ειδήσεων

Advertisement