Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η ελευθερία έχει πολλά «πρόσωπα»

Published

on

Η επιστροφή σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αλλά και σε θέατρα, κινηματογράφους, γήπεδα, έδειξε σε όλους πόσο σημαντικές είναι αυτές οι μικροχαρές της ζωής για τους ανθρώπους και πόσο πολύ μας έλλειψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η ίδια ακριβώς αίσθηση υπήρχε και χθες σε όσους, μετά από δύο σχεδόν χρόνια, συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τις παρελάσεις της εθνικής επετείου. Καιρού βοηθούντος, βγήκαμε έξω, είδαμε τα παιδιά μας και τα ένοπλα σώματα να παρελαύνουν «σαν να ήταν χθες» και απολαύσαμε μία ημέρα εθνικής επετείου… όπως πρέπει να είναι!

Είναι ωραίο να… επιστρέφουμε. Είναι ωραίο να περνάς έξω από σχολεία και να ακούς τις φωνές των παιδιών, είναι ωραίο να ακούς τις ιαχές των φιλάθλων, είναι ωραίο να απολαμβάνεις το καφέ και το ποτό σου μαζί με την παρέα σου. Γενικώς, είναι ωραίο να μπορούμε να κάνουμε σχεδόν ό,τι κάναμε και προ πανδημίας.

Όμως θα είναι ακόμα πιο ωραίο να μπορέσουμε να ξεφύγουμε τελείως από τον φόβο του αόρατου εχθρού. Θα είναι πολύ καλύτερα εάν τα νοσοκομεία μας πάψουν να φιλοξενούν ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από τον Covid και φυσικά, εάν πάψουμε να έχουμε απώλειες ανθρώπων από τη νόσο ή τις επιπλοκές της.

Λίγες ώρες μετά την παρέλαση, ακούσαμε τους νέους αριθμούς κρουσμάτων, τις ΜΕΘ και τους θανάτους. Και η όμορφη εικόνα της ημέρας γκριζάρισε και πάλι. Είναι στο χέρι μας όμως να λιγοστεύει μέρα με τη μέρα αυτό το γκρίζο. Δεν χρειάζεται πάλι να λέμε και να γράφουμε το «πως». Όλοι το ξέρουν… Γι’ αυτό, πέρα από τις ευχές μας σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα για τη χθεσινή μέρα, η ελπίδα είναι να σηκώσουμε ακόμα πιο ψηλά το τείχος ανοσίας. Γιατί η ελευθερία έχει πολλά «πρόσωπα». Δεν πληγώνεται μόνο από κάποιον πόλεμο ή την μπότα κάποιου κατακτητή. Κάθε «πρόσωπο» της ελευθερίας είναι το ίδιο σημαντικό…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement