Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Απόλλων Πατρών-Ν. Τσιακμάς: «Να βγάλουμε πάθος με τον Προμηθέα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε λίγες ώρες ο Απόλλων θα τεθεί αντιμέτωπος (17:00-ΕΡΤ3) με τον Προμηθέα στο κλειστό της Περιβόλας στο πρώτο αχαϊκό ντέρμπι της χρονιάς, με την μελανόλευκη ομάδα να θέλει πάση θυσία τη νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα, στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League για να… ανασάνει βαθμολογικά, ύστερα από την ήττα που υπέστη την περασμένη αγωνιστική.

Του ΤΑΣΟΥ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η εν λόγω αναμέτρηση δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από επιτυχίες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο τα λόγια του πλέι μέικερ του Απόλλωνα Νίκου Τσιακμά, που μιλάει στη «Γ» για τη σημερινή αναμέτρηση με τον Προμηθέα, προμηνύουν πως θα γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»

Ο εξελίξιμος αθλητής της μελανόλευκης ομάδας, ανέφερε: «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, παρά το ότι θα στερηθούμε τον Περικλή (σ.σ. Μπαζίνας), θα πρέπει στο σημερινό παιχνίδι να βγάλουμε πάθος, να πιέσουμε τον αντίπαλό μας προκειμένου να φτάσουμε στη νίκη, που τόσο επιθυμούμε».

«ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ»

Και πρόσθεσε λέγοντας: «Ο αντίπαλός μας έχει καλό σύνολο και πρέπει να προσέξουμε πολύ στον αμυντικό τομέα, να κερδίσουμε τα ριμπάουντ, έτσι ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας».

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΑΣ»

Και κατέληξε λέγοντας: «Θα έχουμε κοντά μας τον φίλαθλο κόσμο μας, που πρέπει να γίνει ο έκτος παίκτης μας. Η βοήθειά του καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα είναι σημαντική».

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ ΜΠΑΖΙΝΑ

Η προετοιμασία του Απόλλωνα, ολοκληρώθηκε χθες με τον προπονητή Νίκο Βετούλα, να μην υπολογίζει τον τραυματία Περικλή Μπαζίνα, αντίθετα στη διάθεσή του, θα είναι το νέο απόκτημα, Αμερικανός Ντάιο Γκρίφιν. Στη διάθεσή του, ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, βρίσκονται οι Κόουλμαν, Ντέιβις, ΜακΛάφλιν, Κλίβελαντ, Γκρίφιν, Μολφέτας, Ζούμπος, Διαμαντάκος, Τσιακμάς, Δίπλαρος, Τσαλμπούρης, Κογιώνης ή Παπαφωτίου. Στο μεταξύ, τον αγώνα θα διευθύνουν οι Κορομηλάς, Τσολάκος και Μαγκλογιάννης ενώ ο κομισάριος θα  είναι ο Παντ. Ελευθεριάδης. Τα υπόλοιπα ματς, που θα γίνουν σήμερα με τους αντίστοιχους διαιτητές, είναι τα εξής: (Σήμερα): Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης-Λαύριο, Φούφης-Πουρσανίδης Κ.-Καλδίρης (Σιμητόπουλος), Πλάτων 20.00 Ιωνικός Ν.-ΑΕΚ, Τσαρούχα-Μαλαμάς-Τσαχάκης (Παυλόπουλος).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Με σοβαρότητα στην Περιβόλα για τη νίκη!

Με τη δέουσα σοβαρότητα θα αντιμετωπίσει ο Προμηθέας σήμερα, τον Απόλλωνα στο κλειστό της Περιβόλας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket Leagueστο οποίο και συμμετέχει. Ο προπονητής του Προμηθέα Λουίς Κασιμίρο έχει τονίσει στους παίκτες του τις δυσκολίες της αναμέτρησης καθώς ο Απόλλωνας είναι πολύ δυνατός στο γήπεδό του και τρέχει γρήγορα εφόσον του δοθεί η ευκαιρία με αποτέλεσμα να βρίσκει ρυθμό και να δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους του. Παράλληλα, γνωρίζοντας το τι επακολουθεί σε κάθε αγώνα της μελανόλευκης ομάδας οι του Προμηθέα, έχουν προετοιμάσει τους παίκτες ώστε να περιμένουν μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα στο κλειστό της Περιβόλας και αναμένεται να ζήσουν ένα αληθινό ντέρμπι!.

Ν. ΡΟΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΟΥΜΕ…»

Ωστόσο, ο παίκτης του Προμηθέα, Νίκος Ρογκαβόπουλος μίλησε για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα τονίζοντας: «Η εβδομάδα που πέρασε μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια κερδίσαμε τη Λάρισα στο πρωτάθλημα, δίνοντας ικανοποίηση και χαρά στον κόσμο μας, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ κατά διαστήματα. Από την άλλη, στο EuroCup δυστυχώς ήρθε μια ήττα, η οποία μας πόνεσε με τον τρόπο που ήρθε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε πιστεύω, είχαμε αρκετά καλά διαστήματα μέσα στο ματς, όμως μας έλειψε στο τέλος το καθαρό μυαλό και η τύχη και η Γκραν Κανάρια έφτασε στη νίκη. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει αν παίζω καλά ή όχι αν αυτό δε συνοδεύεται με νίκη της ομάδας μας. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Περιβόλα με τον Απόλλωνα. Πρόκειται για ένα τοπικό ντέρμπι και γνωρίζουμε πως έχει μεγάλη σημασία για τον κόσμο της Πάτρας. Εμείς με τη σειρά μας καλούμαστε να ανασυνταχθούμε και να πάρουμε τη νίκη, για να αναπτερώσουμε το ηθικό μας και να πάμε με καλή ψυχολογία στη Γαλλία να αντιμετωπίσουμε τη Μπουργκ. Θεωρώ πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα συνολικά. Ήδη παιχνίδι με το παιχνίδι έχουμε αρχίσει να βάζουμε στο παιχνίδι μας περισσότερα στοιχεία που θέλει ο προπονητής και είμαι πεπεισμένος πως αυτό θα αρχίσει να αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα».

ΣΠΥΡΟΣ Γ. ΝΤΙΝΟΣ

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement