Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κολιοί στο φούρνο με πατάτες, ελιές και μάραθο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

           

Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλά πατάτες

6-7 κολιοί φρέσκοι (περίπου στο κιλό)

1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

4 ντομάτες κομμένες σε ζάρια

2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

το ξύσμα από 1 λεμόνι

70 γρ. ελιές Θάσου, χωρίς τα κουκούτσια

ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Τις ψήνετε λίγο στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ξεκινάτε να καθαρίζετε τους κολιούς από τα εντόσθιά τους και τους φιλετάρετε προσεκτικά να μην σπάσουν τα κομμάτια τα οποία θα βγάλετε. Παίρνετε τις πατάτες, προσθέτετε τα μυρωδικά και τις στρώνετε στο ταψί, μαζί με την τομάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα φιλέτα του ψαριού επάνω στις πατάτες, απλώνετε γύρω-γύρω τις ελιές, ραντίζετε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 240°C, σε προθερμασμένο φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι ελάχιστος, περίπου 3΄. Αποσύρετε από τον φούρνο και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού από επάνω.

Ροή ειδήσεων

Advertisement