Ελλάδα
Κολιοί στο φούρνο με πατάτες, ελιές και μάραθο
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
Υλικά (για 4 άτομα)
1,5 κιλά πατάτες
6-7 κολιοί φρέσκοι (περίπου στο κιλό)
1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
4 ντομάτες κομμένες σε ζάρια
2 μέτρια κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
το ξύσμα από 1 λεμόνι
70 γρ. ελιές Θάσου, χωρίς τα κουκούτσια
ε.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μέτριους κύβους. Τις ψήνετε λίγο στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ξεκινάτε να καθαρίζετε τους κολιούς από τα εντόσθιά τους και τους φιλετάρετε προσεκτικά να μην σπάσουν τα κομμάτια τα οποία θα βγάλετε. Παίρνετε τις πατάτες, προσθέτετε τα μυρωδικά και τις στρώνετε στο ταψί, μαζί με την τομάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τα φιλέτα του ψαριού επάνω στις πατάτες, απλώνετε γύρω-γύρω τις ελιές, ραντίζετε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 240°C, σε προθερμασμένο φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος πρέπει να είναι ελάχιστος, περίπου 3΄. Αποσύρετε από τον φούρνο και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού από επάνω.
Σχετικά θέματα
-
Σουπιές λεμονάτες με μαραθόριζα και πατάτες
-
Φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο
-
Κεφτεδάκια με τομάτα και χόρτα στον φούρνο
-
Ρέθυμνο: Πήγε στο χωράφι του και είδε τις ελιές του κομμένες
-
Ψητή χήνα με μπαχαρικά, baby πατάτες, κυδώνια και σάλτσα μήλου
-
Αυτοψία της “Γ” στη λαϊκή αγορά: Ελληνοποιήσεις σε πατάτες και ντομάτες