Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, για την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγάλη γιορτή των Αγίων Αναργύρων, που γιορτάζει και τιμά η Εκκλησίας μας σήμερα συμπίπτει με την Πανελλήνια Ημέρα της Δωρεάς Οργάνων.

Η Δωρεά Οργάνων αφορά τη μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων ή ιστών για τη διατήρηση στη ζωή ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιες νόσους όπως η ηπατική και η καρδιακή ανεπάρκεια. Αποτελεί μοναδική θεραπευτική λύση για αυτούς προσφέροντάς τους την ευκαιρία να επιστρέψουν σε μια ποιοτικότερη ζωή και να απεγκλωβιστούν από την απειλή του θανάτου, λόγω της οργανικής τους ανεπάρκειας.

Δυστυχώς, όμως, ενώ υπάρχει μία μεγάλη λίστα ατόμων που ζουν με την προσμονή ενός «θαύματος» με την εύρεση συμβατού μοσχεύματος, δεν υπάρχει λίστα με επαρκή αριθμό δωρεών οργάνων, ώστε να συμβαδίσουν αυτοί οι δύο παράμετροι και έτσι να λυθούν εξισώσεις με τελικό αποτέλεσμα το κέρδος της ίδια της ζωής! Ελάχιστοι είναι αυτοί οι συμπολίτες που κατανοούν και αναγνωρίζουν τη σκληρή δοκιμασία των πασχόντων από μια χρόνια ασθένεια, όταν αυτοί έχουν φτάσει, πλέον, στο τελικό στάδιο και τους απομένει μόνο η ελπίδα για να κρατηθούν στη ζωή.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων ανήκουν και οι γονείς του έφηβου που έφυγε στο Π.Γ.Ν.Π. χτυπημένος από ένα εξαιρετικά σπάνιο μικρόβιο (εγκεφαλομηνιγγίτιδας). Δεν μπορώ να παραλείψω το μεγάλο ψυχικό τους σθένος. Το μεγαλείο της ψυχής τους και η ανυπέρβλητη προσφορά τους να χαρίσουν ζωή, με τη δωρεά των οργάνων του παιδιού τους, ξεπέρασαν τον πόνο της απώλειας του και έγιναν παρηγοριά με τη λύτρωση άλλων συνανθρώπων μας.

Θέλω, πραγματικά, να ευχαριστήσω, ολόψυχα, δημοσίως, αυτούς τους δύο εξαιρετικούς ανθρώπους και να τους σφίξω το χέρι συμπαριστάμενος στο βαρύ τους πένθος. Μα πάνω από όλα, να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό μου στην γενναιόδωρη απόφασή τους, να δώσουν ΖΩΗ και να γλιτώσουν από τα δεσμά του χρόνιου πόνου και του επικείμενου θανάτου άλλους πέντε συνανθρώπους μας. Το όργανα του παιδιού τους θα μεταμοσχευθούν ως εξής: η καρδιά, ο ένας νεφρός, οι δύο οφθαλμοί και οι δύο πνεύμονες σε πάσχοντες που βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ το ήπαρ και ο έτερος νεφρός σε πάσχοντες, στη Θεσσαλονίκη. Η πρωτοβουλία τους είναι υπόδειγμα ωριμότητας και ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: “Ντου” συμβασιούχων στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λακωνία: Συγγενής της 13χρονης ο βιαστής και πατέρας του παιδιού της – Πώς οι δάσκαλοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υπόθεση φρίκης με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι στη Λακωνία, το οποίο κακοποιήθηκε και γέννησε το παιδί του βιαστή της άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό της περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δάσκαλοι κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει με τη 13χρονη και σε συννενόηση με τον διευθυντή του σχολείου, το 13χρονο κορίτσι υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ιατρικού ελέγχου για όλα τα παιδιά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο» ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Εισαγγελέα Γυθείου γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με τη 13χρονη να απομακρύνεται από το οικογενειακό της περιβάλλον και να μεταφέρεται σε μαιευτήριο στην Αθήνα καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη.

Η ανήλικη ανήκει σε οικογένεια Ελλήνων, η οποία απαρριθμεί έξι παιδιά όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσαν παραμελημένα ενώ κάτοικοι της περιοχής βοηθούσαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα. Ο πατέρας της οικογένειας είναι στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών.

Μετά τον τοκετό του 13χρονου κοριτσιού, ξεκίνησε από τις αρμόδιες αρχές η διαδικασία αναδοχής-υιοθεσίας του βρέφους ενώ αναμένεται το επίσημο πόρισμα σχετικά με την πατρότητα του βρέφους.

Η 13χρονη φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Μάλιστα, το κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε και μετά τον τοκετό από έτερο συγγενικό της πρόσωπο το οποίο την φιλοξενούσε στην Αθήνα.

Ωστόσο στην πρώτη της κατάθεση, η 13χρονη υπέδειξε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρεται να τη βίαζαν, χωρίς να αναφέρει τους βιασμούς από συγγενικά της πρόσωπα. Και οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν. Παραδέχθηκαν τη συνεύρεση με την 13χρονη, αρνούμενοι ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, σημειώνοντας ότι έγινε με τη θέλησή της.

Σε κατάθεση που ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2023, η ανήλικη υπέδειξε και τον ένα από τους δύο συγγενείς, ο οποίος φέρεται να τη βίασε και φέρεται να είναι και ο πατέρας του παιδιού της. Όπως αποκαλύπτεται, ο συγγενής της ανήλικης φέρεται να χρησιμοποιούσε ουσίες προκειμένου να προχωρήσει στις φρικιαστικές πράξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κρατείται σε φυλακές για άλλο όμως αδίκημα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Νέος μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγραψε ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης: Νέος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στον οικισμό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας, στις δυτικές πλαγιές του Παναχαϊκού όρους σε υψόμετρο 650-700 μέτρων, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον.
Ο σταθμός έχει ενταχθεί στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και οι καιρικές συνθήκες της περιοχής αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στην παρακάτω ιστοσελίδα:
Θερμά ευχαριστώ στους θεόδωρο Αλεξόπουλο και Νικολιτσα Αλεξοπούλου αλλά και στον Χρήστο Γεωργόπουλο Ντινόπουλος για την ιδιαίτερα πολύτιμη συνδρομή που είχε ο καθένας με τον τρόπο του σ’ αυτό το εγχείρημα!
*Εις μνήμην του παππού μου Γεωργίου Παν. Σουγλέρη, ο οποίος υπηρέτησε ανιδιοτελώς την τοπική κοινότητα Ελικίστρας, στην οποία ανήκει και ο εν λόγω οικισμός, από το πόστο του Γραμματέα επί σειρά δεκαετιών.

 

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα