Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Έδειξε ποιος κάνει κουμάντο (Ολο το ρεπορτάζ της Παναχαϊκής από την έντυπη έκδοση)

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή νίκησε «σβηστά» 3-1 τον ΠΑΟ Βάρδας αν και το σκορ θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις

Έπρεπε να έρθει η εμφάνιση του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Παναιτωλικό για να… «ξυπνήσει» αγωνιστικά η Παναχαϊκή. Ετσι άφησε το στίγμα της και χθες η κοκκινόμαυρη ομάδα στην Αγυιά κι έδειξε ποιος θα… κάνει κουμάντο στην έδρα της. Ο φιλοξενούμενος ΠΑΟ Βάρδας παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Παναχαϊκής και ηττήθηκε 3-1 για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Μια εμφάνιση που… γέμισε χαμόγελα τεχνική ηγεσία, διοικούντες και φιλάθλους, καθώς η Παναχαϊκή με τις ευκαιρίες που έκανε χθες απέναντι στον ΠΑΟ Βάρδας, θα μπορούσε να είχε πάει το σκορ στα ύψη, ωστόσο αυτό κυμάνθηκε σε… χαμηλά επίπεδα. Πάντως έως ότου έρθουν τα δύο πρώτα τέρματα άπαντες ήσαν στην… τσίτα και η αδρεναλίνη είχε… ανάψει κόκκινο!

ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ Ο ΚΑΡΑΚΛΑΪΤΣ

Η Παναχαϊκή μπήκε πολύ χαλαρά στον αγωνιστικό χώρο, πιστεύοντας ότι θα έπαιρνε το ματς με τη… φανέλα, ωστόσο ο Καρακλάιτς, υπενθύμισε στους συμπαίκτες του ότι φορούν αυτή της κοκκινόμαυρης ομάδας. Έτσι με την πρώτη ευκαιρία που του ήρθε δεν την άφησε να πάει χαμένη. Στο 3ο λεπτό λοιπόν ο Λεωνίδας Κυβελίδης είδε τον μικρό να πατάει περιοχή, του σέρβιρε το γκολ που με τη σειρά του δεν λάθεψε, γράφοντας έτσι το 1-0. Αυτό ήταν, η άμυνα του φιλοξενούμενου ΠΑΟ Βάρδας άνοιξε και πριν καλά-καλά συνέλθουν από το σοκ ο Μπουρλάκης πέτυχε στο 5ο λεπτό το δεύτερο τέρμα, γράφοντας έτσι το 2-0. Στη συνέχεια η Παναχαϊκή κατέβασε ταχύτητα, ωστόσο είχε καταφέρει να κάνει κι άλλες ευκαιρίες, που μετουσιώθηκαν σε γκολ, καθώς ο Καρακλάιτς στο 25ο λεπτό πέτυχε το 3-0 και παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Αντίθετα οι του ΠΑΟ Βάρδας προσπάθησαν να κάνουν με τη σειρά τους κάτι στο ματς και το έπραξαν στο 27ο λεπτό με το φάουλ του Πλαστουργού, που όμως δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ Αθανασόπουλο.

ΔΕΝ ΤΟΝ «ΑΦΗΣΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ»

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή θέλησε να πιέσει τον αντίπαλό της και το πέτυχε, καθώς οι παίκτες της, δεν άφηναν σε «χλωρό κλαρί» τους φιλοξενούμενους -ήταν άλλωστε εμφανής η δυναμικότητα- με τον Λεωνίδα Κυβελίδη, να παίρνει την μπάλα από τον Χαντί, αλλά να μην σκοράρει στο 52ο λεπτό, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (56ο) ο Καρακλάιτς έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Τεγούση στο 59ο λεπτό. Όσο η ώρα περνούσε τόσο η Παναχαϊκή αναζητούσε ένα ακόμη τέρμα, το οποίο δεν ερχόταν. Οι παίκτες της έψαξαν και για άλλα τέρματα, αλλά είτε έδιωχναν οι φιλοξενούμενοι, είτε η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στην κοκκινόμαυρη ομάδα, που έγινε και στη φάση του 76ου λεπτού με την κεφαλιά του Λούσκου. Έτσι σε μια στιγμή αδυναμίας ο ΠΑΟ Βάρδας μείωσε σε 3-1 με σκόρερ τον Λαθύρη στο 89ο λεπτό.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ζ. Κάλαϊτζιτς): Αθανασόπουλος, Μπελεζάκης, Σελινιωτάκης, Σπίλτος, Τεγούσης (62΄ Κωνσταντακόπουλος), Λιποράτσε, Μπουρλάκης (62΄ Στεργίδης), Χαντί (71΄Γούλας), Καρακλάγιτς (71΄Λούσκος), Κυβελίδης (77΄Καστής), Κόκας.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ (Χ. Παρασκευόπουλος): Τσεκούρας, Νικολακόπουλος, Βασιλόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Λαθύρη, Φερεκίδης (72΄ Θωμάς), Πυρρής (69΄ Δ. Β. Πλαστουργός), Δ. Χ. Πλαστουργός (61΄Τσιρίκος), Μπίσα (61΄Θεοδωρόπουλος).

 

Ο Mvp

Σεφτέ με την φανέλα της Παναχαϊκής και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έκανε ο Σέρβος άσος Νίκολα Καρακλάιτς.

Ο έμπειρος κοκκινόμαυρος σημείωσε δύο τέρματα στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟ Βάρδας ανεβάζοντας στο 25′ τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

 

 Ζέλικο Κάλαιτζιτς: «Μας βοήθησαν τα γρήγορα τέρματα»

Τα γρήγορα γκολ ήταν αυτά που έδωσαν ώθηση στους ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής, κάτι που ανέφερε και ο προπονητής Ζέλικο Κάλαιτζιτς μετά το τέλος του παιχνιδιού. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ανέφερε: «Είχαμε μιλήσει και στα προηγούμενα παιχνίδια, θέλαμε να μπούμε δυνατά, με συγκέντρωση και να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ όπως έγινε σήμερα (σ.σ. χθες) και αυτό μας έφερε αυτοπεποίθηση». Και πρόσθεσε: «Η ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε πολύ καλά, βάλαμε και τρία γκολ και έτσι θέλουμε να παίζουμε, είτε αγωνιζόμαστε εντός ή εκτός έδρας. Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζουμε σε όλο το πρωτάθλημα. Στο β΄ ημίχρονο κάναμε αλλαγές, έχουμε και συνεχόμενα παιχνίδια και ήθελα να δώσω χρόνο σε όλους».

 

Ν. Κωνσταντακόπουλος: «Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι μαραθώνιος»

Ο Νίκος Κωνστανακόπουλος εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου και μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου είπε: «Είχαμε πει σήμερα (σ.σ. χθες) θα κάνουμε μια νέα αρχή, μετά τον αγώνα στην πρεμιέρα με το Καναλάκι. Η ομάδα έβγαλε την αποφασιστικότητά που θέλουμε να βγάζουμε σε όλα τα παιχνίδια και καθαρίσαμε νωρίς το παιχνίδι. Κάναμε καλή διαχείριση και πήραμε τη νίκη». Και πρόσθεσε: «Ξεχνάμε όμως το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) ματς και κοιτάζουμε τον αγώνα της Τετάρτης (σ.σ. μεθαύριο) όπου παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με το Διαβολίτσι. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι μαραθώνιος και χρειάζεται μεγάλη προσοχή».

 

Ο Σταθάκης ηρέμησε μετά το δεύτερο γκολ

Ανέκαθεν τον επικεφαλής της Παναχαϊκής, Πέτρο Σταθάκη τον διακατέχει το άγχος σε οτιδήποτε κι αν κάνει. Έτσι και χθες και πριν αρχίσει η αναμέτρηση με τον ΠΑΟ Βάρδας, ήταν αγχωμένος, άσχετα εάν δεν το έδειχνε. Μόλις το παιχνίδι ξεκίνησε η αδρεναλίνη του είχε φτάσει στα ύψη κι αν του… μετρούσες τους σφυγμούς, είχαν πατήσει κόκκινο. Ωστόσο μόλις ήρθε το πρώτο γκολ από τον Καρακλάιτς, άρχισε σιγά-σιγά να ηρεμεί, ωστόσο κάτι τον… κρατούσε σε εγρήγορση και το άγχος που τον διακατείχε δεν έλεγε να αποχωρήσει. Όμως ο Μπουρλάκης του… κατέβασε αυτόματα τους σφυγμούς, καθώς σημείωσε σε λίγα λεπτά το δεύτερο τέρμα της Παναχαϊκής και πλέον κάθισε ήρεμα σε μια γωνιά του γηπέδου, απολαμβάνοντας στη συνέχεια το ματς και έπειτα τη νίκη της κοκκινόμαυρης ομάδας κόντρα στον ΠΑΟ Βάρδας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

2η αγωνιστική

Παναγρινιακός – Εθνικός Σκουλικάδου 1-0

Αίας Γαστούνης – Διαγόρας Βραχνεΐκων  2-0

Τηλυκράτης – Ναυπακτιακός Αστέρας 1-1

Παναιγιάλειος – Αχέρων Καναλακίου 1-1

ΑΟ Διαβολιτσίου – Αμβρακικός Λουτρού  6-1

Παναχαϊκή – ΠΑΟ Βάρδας 3-1

Ρεπό: Αναγέννηση Άρτας.

ΕΠΟΜΕΝΗ

3η αγωνιστική

Εθνικός Σκουλικάδου – Διαγόρας Βραχνεΐκων

Αναγέννηση Άρτας-Παναγρινιακός

Ναυπακτιακός Αστέρας-Αίας Γαστούνης

Αμβρακικός Λουτρού- Τηλυκράτης

ΠΑΟ Βάρδας-Παναιγιάλειος

Παναχαϊκή -ΑΟ Διαβολιτσίου

Ρεπό: Αχέρων Καναλακίου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement