Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ανάσα» στην αγορά-Ξεκινούν από σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινά και επίσημα από σήμερα η περίοδος των ενδιαμέσων εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα και της Αχαΐας, η οποία θα διαρκέσει έως τις 15 Νοέμβριου.

Πρόκειται για μία ακόμη ευκαιρία για τους καταναλωτές να βρουν προϊόντα όλων των ειδών σε καλές τιμές, αλλά και μια ευκαιρία για να δοθεί «ανάσα» στην τοπική αγορά, μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα, λόγω και του κορωνοϊού.
Ήδη οι Πατρινοί έμποροι έχουν αναρτήσει στις βιτρίνες των καταστημάτων τους, τα ποσοστά των εκπτώσεων σε όλα τα είδη, ενώ όπως προβλέπει ο Νόμος, την ερχόμενη Κυριακή 7 Νοεμβρίου τα εμπορικά μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, από τις 111 το πρωϊ έως τις 8 το βράδυ.
Με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «είχε από την αρχή επισημάνει ότι το μέτρο των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν είναι προς όφελος ούτε των επιχειρήσεων, ούτε των καταναλωτών και πλήττει τον θεσμό των εκπτώσεων συνολικά. Η αγορά απορυθμίζεται με τις συνεχείς εκπτώσεις και προσφορές που λειτουργούν προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων. Η αποτυχία του θεσμού έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά την κατάργησή τους.
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών υπενθυμίζει ότι είναι κάθετα αντίθετος στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αγωνίζεται για να θεσπιστεί η λειτουργίας μόνο τις τρεις Κυριακές (παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, Κυριακή των Βαΐων) και για τη συνταγματική κατοχύρωση της αργίας των υπόλοιπων Κυριακών.
«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, ανεργία, ύφεση, οξύτερη κρίση και αθέμιτο ανταγωνισμό από τις ξένες πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.
Επισημαίνουμε για την προστασία των συναδέλφων και του καταναλωτικού κοινού ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Καλούμε το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου δείχνοντας για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις που θα προσφέρουν προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement