Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΓΝΠ: Ο 16χρονος Κωνσταντίνος χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας – Τα μάτια στο Ιπποκράτειο, η καρδιά, οι πνεύμονες και οι νεφροί στην Αθήνα

Published

on

Γέφυρα ζωής στήθηκε στις 5 τα ξημερώματα οπότε και άρχισε η διαδικασία λήψης των οργάνων του 16χρονου Κωνσταντίνου, από το Μεσολόγγι, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τους γιατρούς της ΜΕΘ και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δωρηθούν, να μεταμοσχευθούν και να σώσουν μετά από επιθυμία της οικογένειας του παιδιού σε πέντε συνανθρώπους μας.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από 6 ώρες. Με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρονται η καρδιά, οι πνεύμονες, οι νεφροί και μάτια ενώ το ήπαρ θα δοθεί σε λήπτη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομινιγγίτιδα και μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στην ΜΕΘΑ του ΠΓΝΠ.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΡΒΕΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης είχε επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παιδιού τους και παράλληλα τα θερμά του συγχαρητήρια για τη μεγάλη προσφορά ζωής που έκαναν σε πολλούς ανθρώπους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement