Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκινητική βραδιά, αφιερωμένη σε δύο μαχήτριες της ζωής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά, εξελίχθηκε η επιστημονική εσπερίδα που διοργάνωσε η 6η ΥΠΕ με θέμα: «Μιλώντας για τον Καρκίνο του Μαστού» στην Κάτω Αχαΐα.

Η εσπερίδα που φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”, ήταν αφιερωμένη στη Μνήμη της Λιολιώς Κολυπέρα και της Φώφης Γεννηματά και ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Σε αυτά τα δύο πρόσωπα, στάθηκε ιδιαίτερα στην αρχή της ομιλίας του, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης. «Ίσως ήμουν ο τελευταίος που μίλησε με εσάς, λίγο πριν «φύγει» η Λιολιώ μας…», είπε συγκινημένος ο διοικητής, απευθυνόμενος στον σύζυγο της Λιολιώς, Γιώργο Κολυπέρα που παρακολουθούσε συγκινημένος την εκδήλωση.
Ο κ. Καρβέλης, έκανε λόγο για δύο γυναίκες σύμβολα της γυναικείας αξιοπρέπειας και της μαχητικής διάθεσης για τη διεκδίκηση της ίδιας της ζωής. Διεκδίκησης όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τις γυναίκες που γνώριζαν ότι πάσχουν από την νόσο αυτή. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην προσωπική σχέση που διατηρούσε με την αείμνηστη πολιτικό, αφού ήταν συμφοιτητές και φίλοι, με δεσμό που χαρακτηριζόταν από σεβασμό και αμοιβαία εκτίμηση.
“Δεν μπορώ να παραλείψω ότι τα τελευταία, σχεδόν, δύο χρόνια πολλές γυναίκες πάσχουσες δοκιμάστηκαν, όπως δοκιμαστήκαμε όλοι μας, στα πλαίσια της νέας πανδημίας που μας βρήκε ξαφνικά. Όλοι έπρεπε και πρέπει να προφυλαχθούμε και ένας λόγος παραπάνω οι γυναίκες που νοσούν, λόγω της ευαλωτότητάς τους. Όπλο για όλους και για όλες, αλλά πολύ περισσότερο για τις πάσχουσες, το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού. Για να ξαναπάρουμε όλοι τη ζωή μας πίσω με ασφάλεια», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβέλης, σχετικά με το θέμα της εσπερίδας.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καρβέλη για την πρωτοβουλία του να γίνει αυτή η σημαντική ενημερωτική εκδήλωση, στην Κάτω Αχαΐα.
Ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας κ. Τάσου Γιακουμή, του Ειδικού Χειρουργού, Συνεργάτη του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Άγγελου Χρονά και της Ψυχολόγου του συλλόγου «Άλμα Ζωής», παράρτημα Πάτρας, Γεωργίας Πανίτσα.
«Σας ευχαριστώ πολύ που με αυτό τον όμορφο τρόπο, τιμήσατε τη γυναίκα μου. Είμαι σίγουρος ότι θα χαμογελάει από εκεί ψηλά, όπως έκανε πάντα…», είπε συγκινημένος ο Γιώργος Κολυπέρας, ευχαριστώντας θερμά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, για την πρωτοβουλία. Για τη δύναμη και το θάρρος της Λιολιώς Κολυπέρα, μίλησε και ο Ογκολόγος – Χειρουργός Μαστολόγος Δημήτρης Κούκουρας, προσωπικός ιατρός της αείμνηστης.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, το Ελληνικό ίδρυμα Ογκολογίας, το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, τον Σύλλογο Γυναικών «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και την Ένωση Γυναικών «ΔΥΜΑΡΙΣΤΗ». Η συγκινητική βραδιά, έκλεισε με την τιμητική βράβευση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ από το ΔΣ της Ένωσης Γυναικών «Δυμαρίστη».


Ροή ειδήσεων

Advertisement