Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος στις μεταγωγές από σήμερα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέλος από σήμερα οι μεταγωγές από τους αστυνομικούς υπαλλήλους των έκτακτων περιστατικών των κρατουμένων από την Κλειστή Φυλακή της Πάτρας στα Νοσοκομεία της περιοχής μας, όπως είχε αποφασίσει η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Θυμίζουμε, ότι επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας, προκειμένου να απεμπλακούν οι αστυνομικοί από τις μεταγωγές, τις οποίες αναλαμβάνει η δύναμη της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Ωστόσο, οι εξωτερικοί φύλακες αν και έχουν εκπαιδευτεί το προηγούμενο διάστημα, εκφράζουν επιφυλάξεις, δεδομένου ότι στερούνται του απαραίτητου εξοπλισμού. Μάλιστα, σήμερα έχουν προγραμματίσει συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.
Όπως έχει γίνε γνωστό από την 1η Νοεμβρίου 2021 η δύναμη της εξωτερικής φρουράς της κλειστής φυλακής στον Άγιο Στέφανο Πατρών θα αναλάβει τις μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα, θεραπευτήρια και λοιπές δομές υγείας για έκτακτους λόγους υγείας, ενώ τις τακτικές μεταγωγές για λόγους υγείας θα τις αναλάβουν από την 1η Φεβρουαρίου 2022.


Ροή ειδήσεων

Advertisement