Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κλείδωσαν για ώρες κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης στο γραφείο του – Εισαγγελική παρέμβαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Περίπου 20 με 30 άτομα επιτέθηκαν, απείλησαν και κλείδωσαν για ώρες μέσα στο γραφείο του κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το περιστατικό έγινε στις 14 Οκτωβρίου και συνδέεται με την δίωξη φοιτητή για αφισοκόλληση εντός του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την κοσμητεία στις 14 Οκτωβρίου, ομάδα 20-30 ατόμων, που όπως σημειώνεται υπήρχε σημαντικός αριθμός ατόμων εκτός του ιδρύματος, κράτησαν κλειδωμένο για τέσσερις ώρες τον κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), ζητώντας του να ανακαλέσει το e-mail που είχε στείλει στον φοιτητή και να υπογράψει δήλωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοσμητείας, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, δέχθηκε απειλές, ύβρεις ενώ φέρονται να τον βιντεοσκοπούσαν.

Η Νίκη Κεραμέως υπέβαλε αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού.

«Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η υπουργός Παιδείας, επιπλέον, έστειλε επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά ότι: «η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού».


Ροή ειδήσεων

Advertisement