Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δείτε τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη για τα νέα μέτρα-Τι ισχύει για εργασία, εστίαση και διασκέδαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κορονοϊός επελαύνει και η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να… πατήσει το κουμπί για νέα μέτρα, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να τα ανακοινώνει ζωντανά.

“Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες”, είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης.

Το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “τα στοιχεία είναι αμείλικτα” για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.

Προσαρμογή στα νέα δεδομένα του χειμώνα.

Από το Σάββατο επιπλέον μέτρα για ανεμβολίαστους:

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.

Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.

Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για καταστήματα στην εστίαση που δεν τηρούν τα αυστηρά μέτρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement