Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παύλος Μαρινάκης: «Έκανα την εγγραφή μου στο Εθνικό Μητρώο Δωρεάς Οργάνων και Ιστών»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η 1η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, θέλοντας να υπενθυμίσει την ανάγκη προσφοράς σε εκείνους τους ανθρώπους που αναγκάζονται να μπουν σε μια λίστα αναμονής, περιμένοντας μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή.

Με αφορμή, λοιπόν, την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων, η ΟΝΝΕΔ βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», όπου συναντήθηκε με τονΠρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητή Παθολογίας-Γαστρεντερολογίας του ΕΚΠΑ και Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Λαϊκό» Γεώργιο Παπαθεοδωρίδη και την αν. Διοικήτρια του ΓΝΑ «Λαϊκό» Μαντώ Εγγλεζοπούλου.

Εκεί, ο πρόεδρος Παύλος Μαρινάκης και στελέχη της ΟΝΝΕΔ ενημερώθηκαν για τη διαδικασία των μεταμοσχεύσεων, την ανεπάρκεια μοσχευμάτων στη χώρα, τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις προοπτικές βελτίωσης των συνθηκών,τόσο με την ενημέρωση του κόσμου, όσο και με την θέση σε εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Μεταμοσχεύσεων, το οποίο παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος του ΕΟΜ, καθηγητής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα έχει μεγάλη ανάγκη από μοσχεύματα, καθώς είμαστε πολύ χαμηλά σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Την ώρα που στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ο μέσος όρος δοτών οργάνων είναι 20-30 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, στην Ελλάδα ο αριθμός αυτός είναι 3-5 δότες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement