Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παρελθόν η Γ’ ΔΟΥ Πατρών-Tο χρονικό μιας προαναγγελθείσας  κατάργησης όπως έγραψε η «Γ» από τις 26 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης παύσης λειτουργίας της Γ’ ΔΟΥ Πατρών από τις 17 Ιανουαρίου δεν φαίνεται να αφήνει πλέον περιθώρια αντίδρασης, όπως άλλωστε, είχε γίνει στο παρελθόν.

Επί της ουσίας πρόκειται για την επισημοποίηση ενός προαναγγελθέντος «θανάτου» για τον οποίο η «Γνώμη» είχε ενημερώσει από τις 26 Αυγούστου με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της. Τότε η «Γ» έγραφε πως καταργείται οριστικά η Γ’ ΔΟΥ Πατρών, καθώς η ΑΑΔΕ δεν προκήρυξε θέση προϊσταμένου, όπως έκανε για την Α’ ΔΟΥ και τη ΔΟΥ Αιγίου, χωρίς όμως να υπάρξει κινητοποίηση των τοπικών φορέων.

Όπως αποδεικνύεται η απόφαση είναι ειλημμένη, αν και οι εργαζόμενοι και τοπικοί φορείς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καταθέσουν τα «όπλα» εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους, για το επικείμενο «λουκέτο» σε μία από τις πλέον νευραλγικές οικονομικές υπηρεσίες της Πάτρας που εκτός από τους κατοίκους της αχαϊκής πρωτεύουσας εξυπηρετεί και τους δημότες Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, με θέμα την προκλητική απόφαση της Κυβέρνησης για συγχώνευση της Γ’ με την Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Όπως ανέφερε ο κ. Πελετίδης «το σχέδιο συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών έχει μπει εδώ και χρόνια σε εφαρμογή, ήδη από τις θητείες των προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο τη μείωση δαπανών, τη μείωση προσωπικού, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, σε βάρος φυσικά τόσο των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές, όσο και συνολικά του λαού.

Επιπλέον, η αποδυνάμωση των κρατικών υπηρεσιών, εξυπηρετεί και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο προωθείται και η εκχώρηση αντικειμένων των Δ.Ο.Υ. Η ίδια διαδικασία, εφαρμόζεται σ’ όλον το δημόσιο τομέα, όπου υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός παραχώρησης υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους».

Παράλληλα, ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ενέκρινε ομόφωνα στις 9/10/2019, ψήφισμα καταδίκης της απόφασης κατάργησης της Γ’ ΔΟΥ, με ταυτόχρονα αιτήματα για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, με παροχή σύγχρονων εργαλείων για καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών, καθώς και αναβάθμιση των υπηρεσιών Α/Β τάξεως σε Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης, υποστηρίζοντας αντικείμενα Ελέγχου και Δικαστικού.

Αντίστοιχα, το Νοέμβρη του 2020, οπότε είχε πραγματοποιηθεί και πάλι συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο εργαζομένων, καθώς και ανοιχτή συνεδρίαση του Συλλόγου με φορείς της πόλης, η απόφαση είχε ανανεωθεί, ενώ είχε ξεκαθαριστεί ξανά, η κατηγορηματική αντίθεση της δημοτικής αρχής, αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συγχώνευση υπηρεσιών και στη μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας των μονάδων.

Πάντως, ο Δήμαρχος και χθες διαβεβαίωσε το Σύλλογο των εργαζομένων ότι συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους και ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στο σχεδιασμό κατάργησης της Γ’ ΔΟΥ Πατρών.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εξ άλλου με ανακοίνωσή του και ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την αντίθεση του στην κατάργηση της Γ’ ΔΟΥ Πατρών και συγχώνευσής της με την Α’. Όπως αναφέρει «αυτό το μέτρο πέραν της μείωσης των θέσεων εργασίας στην πόλη μας θα σημάνει και επιδείνωση των συνθηκών και χρόνων εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων. Μεγαλύτερη ταλαιπωρία και χαμένους χρόνους για όλους. Με δεδομένη την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και περιττών μετακινήσεων  λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διατήρηση της Γ’ ΔΟΥ  είναι ακόμη πιο επιτακτική.

Για αυτούς τους λόγους ζητάμε την διατήρηση και την λειτουργική βελτίωση και  αναβάθμιση των υφιστάμενων ΔΟΥ στην πόλη μας που αποτελεί ένα μητροπολιτικό κέντρο με μεγάλο πληθυσμό και μεγάλο πλήθος επιχειρήσεων».

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Με αφορμή την δυσάρεστη αυτή, εξέλιξη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «η Γ’ ΔΟΥ Πατρών εξυπηρετεί 200.000 φορολογούμενους με μεγάλη γεωγραφική φορολογική αρμοδιότητα και πλήθος καθημερινών επισκέψεων από πολίτες.

Τα σχέδια της ΑΑΔΕ για τη συγχώνευση της Γ’ ΔΟΥ Πατρών έρχονται από το 2016. Στοχεύουν σε λιγοστές επιτελικές υπηρεσίες, μεταφέροντας το κόστος στους φορολογούμενους. Ο Σύλλογός μας από τις πρώτες πληροφορίες για τη συγχώνευση της Γ’ ΔΟΥ Πατρών επισκέφθηκε τον τότε υφυπουργό Οικονομικών και μετέπειτα τον υφυπουργό, κ. Παπανάτσιου και είχε λάβει ρητή διαβεβαίωση ότι η τότε κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σχέδιο.

Επίσης, έχοντας και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων για τη μη συγχώνευση της Γ’ ΔΟΥ Πατρών, επιδιώξαμε και πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, ο οποίος δήλωσε πως θα εξετάσει το αίτημά μας και θα επανέλθει. Με την αλλαγή της κυβέρνησης επιδιώξαμε νέα ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον 2019 είχαμε συνάντηση με το νέο αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο δεν θα συγχωνευθεί η Γ’ ΔΟΥ Πατρών, αλλά θα αναβαθμιστεί σε ΔΟΥ Α’ τάξης.

Με νωπή την ομόφωνη στάση όλων των φορέων του νομού μας και μετά τα δημοσιεύματα περί κατάργησης επιδιώξαμε νέα συνάντηση με τον  κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος με κάθε τρόπο μας απέφυγε. Αυτό είναι το χρονικό της συρρίκνωσης της δουλειάς μας και της υποβάθμισης των υπηρεσιών προς τους φορολογούμενους πολίτες που πραγματοποίησε η κυβέρνηση, χωρίς να έρθει σε διάλογο με τους εργαζόμενους και αδιαφορώντας για τη γνώμη των τοπικών φορέων. Δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, όμως γνωρίζουμε ότι αυτή η συγχώνευση με την αφαίρεση δέκα οργανικών θέσεων, η στέγαση σε ανεπαρκές κτίριο, τα επιδημιολογικά δεδομένα λόγω πανδημίας, το μέγεθος των διαθέσιμων χώρων για τη στέγαση του προσωπικού και η έλλειψη στάθμευσης για τους πολίτες, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, όσο και στη διεκπεραίωση των υποθέσεων ελέγχου φοροδιαφυγής. Για όσα προβλήματα δημιουργηθούν, δηλώνουμε κατηγορικά ότι καμία ευθύνη δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι, παρά μόνο οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης και της υπηρεσιακής ηγεσίας της ΑΑΔΕ. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε μαζί με την τοπική κοινωνία για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και δομές».

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στο ίδιο έργο θεατές στο Καραμανδάνειο

Ανεστάλησαν ξαφνικά χθες τα τακτικά χειρουργεία λόγω αναρρωτικής ενός εκ των αναισθησιολόγων – Δόθηκε άμεση λύση από τον ΥΠΕάρχη Γ. Καρβέλη με διπλή μετακίνηση γιατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με… διπλή μετακίνηση αναισθησιολόγων λύθηκε άμεσα το πρόβλημα που ανέκυψε ξαφνικά χθες το πρωί και αποτέλεσε αιτία για την αναστολή των τακτικών ιατρείων στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη μετακινήθηκε αναισθησιολόγος από το ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Καραμανδάνειο για όσο καιρό απουσιάζει εξαιτίας αναρρωτικής άδειας ο γιατρός – αναισθησιολόγος που είχε αποσπαστεί για να καλύψει το κενό στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας.

Την ίδια ώρα, την κενή θέση στον «Άγιο Ανδρέα» κλήθηκε να καλύψει αναισθησιολόγος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να μην προκληθεί δυσλειτουργία στο δεύτερο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας.

Στο Καραμανδάνειο γιατροί και εργαζόμενοι δηλώνουν ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς το Αναισθησιολογικό Τμήμα δεν είναι επανδρωμένο με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και τα προβλήματα είναι ήδη ορατά.

Το Νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά και από τις τέσσερις θέσεις αναισθησιολόγων το βάρος σηκώνουν στις πλάτες τους η Συντονίστρια Διευθύντρια, η οποία όμως έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για τη συνταξιοδότησή της και αναμένει την έκδοση του ΦΕΚ, και οι δύο αναισθησιολόγοι, οι οποίοι είχαν μετακινηθεί από τον «Αγ. Ανδρέα» και το ΠΓΝΠ, εφόσον η μόνιμη αναισθησιολόγος που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο υπέβαλε την παραίτησή της και ήδη βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας του αναισθησιολόγου απορρύθμισε την λειτουργία του Νοσοκομείου, με τον διοικητή του ιδρύματος Παύλο Αθανασόπουλο να αναστέλλει τα χθεσινά τακτικά χειρουργεία εφόσον αδυνατούσε να βγει το πρόγραμμα και της εφημερίας από την μοναδική επιμελήτρια Β΄ Αναισθησιολογίας.

Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε άμεσα τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος με απόφασή του μέσα σε λίγη ώρα, όρισε αναισθησιολόγο και από σήμερα θα βρίσκεται στο πόστο του προκειμένου να γίνουν τα τακτικά χειρουργεία στους μικρούς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στο Καραμανδάνειο διενεργούνται 1.800 χειρουργεία τακτικά και έκτακτα ετησίως σε μικρούς ασθενείς και εάν υπήρχε μια ακόμα πρόσθετη χειρουργική αίθουσα, θα γίνονταν περισσότερα καλύπτοντας τις ανάγκες των παιδιατρικών περιστατικών της ΝΔ Ελλάδας.

 

Β. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ  ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ»

Ο γιατρός – χειρουργός του Καραμανδανείου Βασίλης Αλεξόπουλος επισημαίνει στην «Γ» πως «ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεσα λύση και να προκηρύξει μόνιμες θέσεις αναισθησιολόγων. Δεν μπορεί να φθάνουμε στο σημείο να αναστέλλονται τακτικά χειρουργεία και να γίνονται μόνο τα επείγοντα, να ταλαιπωρούνται μικροί ασθενείς και οι γονείς τους, πολλοί εκ των οποίων έρχονται από μακριά και να μην δίνουν λύση στο πρόβλημά τους. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης του Νοσοκομείου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, χρειάζεται η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου για να μην υποβαθμιστεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας. Ελπίζουμε ότι η συνάντηση της προσεχούς Δευτέρας με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

 

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ»

Χθες ο δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Κώστας Πελετίδης σε δήλωσή του με αφορμή τη χθεσινή αναστολή των τακτικών ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδανείου αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων. Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων. Τη Δευτέρα, που είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, το θέμα πρέπει να είναι ήδη λυμένο. Προγραμματίζουμε άμεσα κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της περιοχής μας, ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας!».

 

 

 

 

Τηλεδιάσκεψη Γκάγκα με το  Διοικητικό Συμβούλιο τη Δευτέρα

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Καραμανδανείου θα θέσουν επί τάπητος στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα την προσεχή Δευτέρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του παιδιατρικού νοσοκομείου.

Αν και είχε αρχικά οριστεί συνάντηση δια ζώσης στο Υπουργείο στην Αθήνα, τελικά το Υπουργείο επέλεξε η συνάντηση να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης στις 3:30 το μεσημέρι. Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνδεθούν με την Υπουργό από το Δημαρχείο και θα της εκθέσουν τα αιτήματά τους ζητώντας άμεσα λύσεις. Η κα Γκάγκα έχει ήδη διαβεβαιώσει τον κ. Καρβέλη πως η προκήρυξη των αναισθησιολόγων αποκλειστικά για το Καραμανδάνειο θα γίνει άμεσα και όλοι περιμένουν με αγωνία να βγει ο διαγωνισμός για να καλυφθεί το κενό με μόνιμο προσωπικό.

 

 

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Καλείται να πληρώσει 502 ευρώ με κοινωνικό τιμολόγιο!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ηλεκτρο-σοκ για 94χρονο συμπολίτη μας καθώς ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος που καλείται να πληρώσει εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής καλείται να πληρώσει 520 ευρώ!

Πρόκειται για 94χρονο, ο οποίος διαμένει σε σπίτι 75 τετραγωνικών μέτρων στην Πάτρα, έχει κοινωνικό τιμολόγιο και το προηγούμενο δίμηνο – όπως είχε γράψει η «Γ»- είχε κληθεί να πληρώσει 650 ευρώ, δηλαδή 30 ευρώ πάνω από τη σύνταξή του!

«Σε ένα τετράμηνο ο ηλικιωμένος συμπολίτης μας έχει καταβάλλει 1.200 ευρώ μόνο για το λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Πώς θα ζήσει αυτός ο άνθρωπος; Πώς θα αγοράσει τα φάρμακά του και θα καλύψει τις απόλυτα βασικές του ανάγκες» διερωτάται ο συμπολίτης μας λογιστής Δημήτρης Μπόκαρης, ο οποίος αναδεικνύει μέσω της «Γ» την πτυχή ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου για την κοινωνία μας ζήτημα.

«Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει με την ρήτρα αναπροσαρμογής. Πόση, άραγε, θα είναι η επιστροφή που θα του εγκριθεί; Θα καλυφθεί αυτό το μεγάλο ποσό για έναν συμπολίτη μας που έχει ήδη ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο. Και δεν είναι η μοναδική κραυγαλέα περίπτωση στην περιοχή μας», προσθέτει ο κ. Μπόκαρης, τονίζοντας πως πολλοί αδυνατούν να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη εξαιτίας του κόστους που απαιτείται.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρεμιέρα με Σαίξπηρ-Το έργο «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» παρουσιάζει από σήμερα το Άρμα Θέσπιδος τους ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διοργανώνει και αυτή τη χρονιά καλοκαιρινή περιοδεία στην ευρύτερη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕΔ ΔΕ.

Πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι παρεξηγήσεων και  ανατροπών, που συμβαίνει ανάμεσα σε τέσσερις νέους που κρύβονται στο δάσος. Ένα παιχνίδι που τα νήματά του, αριστοτεχνικά κινεί ο μεγάλος ελισαβετιανός συγγραφέας και στο οποίο εμπλέκονται ξωτικά, δαιμόνια, ο βασιλιάς , η βασίλισσα, και νεαροί Αθηναίοι. Ένα από τα πιο γνωστά  και πολυδιάστατα έργα του Σαίξπηρ με αναγεννησιακά στοιχεία, θα κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, στις 21:30.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης, Σκηνοθεσία- Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος, Σκηνογραφία ενδυματολογία: Κέννυ Μακλέλλανμ, Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας, Κινησιολογία: Ειρήνη Αποστολάτου, Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Κινησιολογία: Ειρήνη Αποστολάτου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Θοδωρής Βράχας, Ελίνα Σταμοπούλου, Σταυρούλα Τσιάμη, Γιάννης Γιαραμαζίδης.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Φοιτητικό, Μαθητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων 8 ευρώ, Καθηγητές και μαθητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου, κέντρο κακοποιημένων

γυναικών, φοιτητές θεατρικών σπουδών και ηθοποιοί του ΣΕΗ –Ατέλεια

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-patras-oneiro-kalokairinis-nyxtas/

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Τηλέφωνο ταμείου: 2610 273613.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αύριο 21.30, Παρασκευή 27 Μαΐου 21.30, Σάββατο 28 Μαΐου 21.30, Κυριακή 29 Μαΐου 20.00, Τρίτη 31 Μαΐου 21.30. Το θέατρο πηγαίνει στο λαό, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο χωριό. Αυτό είναι το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ, γι’ αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε, αυτό έκανε με συνέπεια έξι χρόνια, γι’ αυτό αγαπήθηκε και έγινε απαραίτητο. Έδωσε θέατρο εκεί που δεν είχε ξαναπάει παράσταση, ζωντάνεψε τα βραδινά των χωριών, προσέφερε χαμόγελο σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ήταν μία έκπληξη με το υψηλού επιπέδου θέατρο σε μη θεατρικούς χώρους. Με κοινωνική ευαισθησία, είχε ως πρώτη προτεραιότητα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ιδρύματα, φυλακές, οικονομικά αποκλεισμένους, αυτούς για τους οποίους το θέατρο και η ψυχαγωγία είναι «θεραπευτικά». Με επιλογές έργων κλασικών και αναγνωρισμένων, προσπάθησε να δώσει ό,τι πιο ποιοτικό, πιο διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό και μορφωτικό στον απλό κόσμο της δουλειάς και της δημιουργίας, γιατί το αξίζει. Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας εκπληρώνει πια τον ρόλο του και ως περιφερειακό θέατρο, το ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ πορεύεται «απαιτητικά» για να γίνει θεσμός», ανέφερε ο Πέτρος Βάης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης, Χρήστος Στρέπκος τόνισε πως «με το έργο του Σαίξπηρ Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, διασκευασμένο για πέντε ηθοποιούς, το Άρμα Θέσπιδος περιοδεύει και φέτος με στόχο τη μεστή ψυχαγωγία του κοινού.

Κάνοντας έρευνα κατά την διάρκεια των προβών, ενεργητική ανάλυση του κειμένου,

αυτοσχεδιασμούς και φυσικά, όπου το απαιτούσε το έργο,  αυστηρό  στυλιζάρισμα,

η παράσταση μας σκοπεύει να βάλει φωτιά στα κλισέ και ο λόγος του Σαίξπηρ να

φτάσει με τον πιο απλό και όμορφο τρόπο στο κοινό. Η ανιδιοτελής ρομαντική αγάπη  που μας προτείνει το « ‘Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»   μοιάζει με ελιξίριο που θα μας  θεραπεύσει από  τον  κυνισμό  και το ναρκισσισμό που – μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα- έχει πια περάσει παντού στη ζωή μας. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά που πηγαίνουμε με το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στα χωριά, ένα από τα κορυφαία έργα της κλασικής δραματουργίας. Και ο Σαίξπηρ είναι σίγουρα ο πιο πολύτιμος φίλος και συνεργάτης στο καλλιτεχνικό μας εγχείρημα».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα