Connect with us

Μαγειρική

Τάρτα σοκολάτας με ρόδι          

Published

on

 

Υλικά (για μια μικρή, μακρόστενη φόρμα)

Για τη ζύμη

530γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

80γρ. ζάχαρη άχνη

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

180γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2-3 κουτ. σούπας χυμό ροδιού φρέσκο

1 αβγό

Για τη γέμιση

60γρ. βούτυρο

360ml κρέμα γάλακτος 35%

500γρ. κουβερτούρα 52% κακάο

σπόρους από 1 μεγάλο ρόδι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, όλη τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι και το βούτυρο και τρίβετε λίγο με τα δάχτυλα. Προσθέτετε 2 κ.σ. χυμό ροδιού, το αβγό και ζυμώνετε να πάρετε ομοιογενές μείγμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, ρίχνετε ακόμα 1 κ.σ. χυμό ροδιού. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγετε με πλάστη στις διαστάσεις του σκεύους. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια ταρτιέρα και μεταφέρετε τη ζύμη. Πιέζετε να κολλήσει καλά, κόβοντας όση περισσεύει. Σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε από επάνω όσπρια για βάρος. Ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε αντικολλητικό χαρτί και όσπρια και ψήνετε 20 λεπτά ακόμα. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα. Βάζετε το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε αργά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας. Αδειάζετε την κρέμα επάνω από τη ζύμη και σκορπίζετε τους σπόρους ροδιού, πιέζοντας λίγο με τη σπάτουλα να βυθιστούν. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει εντελώς, σκεπάζετε με μεμβράνη και μεταφέρετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement