Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σύσκεψη για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην Π.Ε. Αχαΐας, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπου Μπονάνου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, με αντικείμενο τον συντονισμό των συναρμόδιων φορέων και την πορεία των ελέγχων για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έναντι της νέας έξαρσης του ιού COVID19, που παρατηρείται στην περιοχή.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η δράση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να ξεπεραστεί η υγειονομική έξαρση. Η συνεχής παρουσία σε χώρους όπου παρατηρούνται μεγάλες συναθροίσεις πολιτών θα συνεχιστεί με αιφνιδιαστικούς ελέγχους από μικτά κλιμάκια σε καθημερινή βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.
Σε δήλωσή του ο κ. Μπονάνος τόνισε: «Στην κρίσιμη αυτή επιδημιολογικά περίοδο που διανύουμε, επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση των μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη ευθύνη και ωριμότητα. Κυρίως πρέπει να αποφασίσουν να εμβολιαστούν όλοι όσοι στέκονται σκεπτικοί απέναντι την εμβολιαστική πράξη. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Πρέπει να προστατέψουμε όλοι την υγεία μας και αποτελεί και ατομική ευθύνη να το κάνουμε, τηρώντας του απλούς κανόνες της χρήσης μάσκας, της καλής ατομικής υγιεινής και της τήρησης των αποστάσεων. Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους φορείς ελέγχου. Ενώνουμε δυνάμεις και δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, Ιωάννης Κυριακόπουλος Αστυνομικός Δ/ντης Αχαΐας, Γκίζας Ανδρέας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αχαΐας, Βασιλική Σεϊντή, Διευθύντρια Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ΠΔΕΑΥΕ-ΠΔΕΗΙΟΝ, Βασίλειος Ηλιόπουλος, Προϊστάμενος Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Περιφερειακής Υπηρεσίας Πάτρας, Γεωργία Πλώτα, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Υγείας ΠΔΕ, Θεόδωρος Λάμπος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ, Αργύριος Αγγελόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας, Χρήστος Παπασημακόπουλος, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΔΕ, Μαριάνθη Πλαλή, Προϊσταμένη Τμήματος Εμπορίου Π.Ε. Αχαΐας.
Επίσης, εκτάκτως κλήθηκαν για να πληροφορήσουν τις ελεγκτικές αρχές ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement