Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Τα κρυπτονομίσματα του στοίχισαν 70.000 ευρώ!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Γερή μπάζα έκαναν οι απατεώνες από Πατρινό, τον οποίο «παγίδευσαν» με το πρόσχημα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν το ποσό των 70.000 ευρώ!

Η νέα υπόθεση εξαπάτησης Πατρινού από αγνώστους απασχολεί έντονα τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους.

Πρόκειται για επιτήδειους, οι οποίοι φαίνεται πως είναι εξπέρ του διαδικτύου καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσποιούμενοι εκπρόσωπο διαδικτυακής επενδυτικής εταιρείας, πρότειναν στον συμπολίτη μας την επένδυση χρημάτων σε διάφορα προϊόντα (κρυπτονομίσματα).

«Ο δράστης έπεισε τον παθόντα και με την χρήση του λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης δημιούργησε λογαριασμό στον υπολογιστή του, με αποτέλεσμα ο παθόντας πειθόμενος ότι συμμετέχει σε επενδυτικά προγράμματα, να καταβάλει τον Αύγουστο 2021 από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, συνολικά περισσότερα από 70.000 ευρώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες για τη νέα μορφή ηλεκτρονικού εγκλήματος, που είναι η δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, την τακτική των δραστών και δίνει οδηγίες προφύλαξης ώστε να μην πέφτουν.

Η συνηθισμένη τακτική των δραστών είναι η εξής:
Συνήθως οι δράστες εκμαιεύουν τα υποψήφια θύματα τους με τους εξής τρόπους:
– Κατά την διάρκεια επίσκεψης τους σε κάποια αναδυόμενη διαφήμιση ή ηλεκτρονική σελίδα επένδυσης σε ψηφιακά κρυπτονομίσματα
– Μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στο οποίο συνήθως επισυνάπτεται κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση (link) ή κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας
– Απευθείας μέσω τηλεφωνικής κλήσης στα κινητά τους τηλέφωνα από αριθμούς εξωτερικού.

Όπως και αν πραγματοποιηθεί επικοινωνία συνήθως καταλήγουν να συνομιλούν στην ελληνική ή αγγλική διάλεκτο και γλώσσα με κάποιο άτομο που υποδύεται το υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων. Αφού τους πείθουν για την φερεγγυότητα τους και τις άκρα υψηλές αποδόσεις, ανοίγουν ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι και συνδέονται σε μια εκ των δραστών υποδεικνυόμενη σελίδα όπου παρακολουθούν την επένδυση τους ενώ παράλληλα τους αποστέλλονται και αναφορές στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο με την πορεία των επενδύσεων τους. Σε άλλες περιπτώσεις λόγω έλλειψης γνώσεων από τα θύματα σε θέματα διαδικτύου μέσω ειδικού προγράμματος επιτρέπουν τους δράστες να έχουν απευθείας πρόσβαση στις συσκευές τους. Δυστυχώς η υποδεικνυόμενη ηλεκτρονική σελίδα είναι ψεύτικη και κατασκευασμένη και όταν οι παθόντες θελήσουν να εκταμιεύσουν κάποιο χρηματικό ποσό μέσω της αντίστροφης διαδικασίας (κρυπτονόμισμα – ανταλλακτήριο – ευρώ-έμβασμα) τότε αντιλαμβάνονται συνήθως και την απάτη μιας και είτε οι δράστες διακόπτουν την επικοινωνία, είτε προφασίζονται ολική απώλεια των χρημάτων από λάθος επένδυση ή κάποιον άλλο αστάθμητο παράγοντα (υποτιθέμενη αστυνομική έρευνα).


Ροή ειδήσεων

Advertisement