Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η απώλεια, γεγονός των καιρών

Η χοροθεατρική παράσταση «Απόλλυμι» θα παρουσιαστεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στις 13 και 14 Νοεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει την χοροθεατρική παράσταση «Απόλλυμι» σε χορογραφία και ερμηνεία  Όλγας Σπυράκη, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στις  13 και 14 Νοεμβρίου.

Μέσα από το σόλο αυτό ζητούμενο είναι η διαπραγμάτευση της απώλειας ως γεγονός των καιρών μας, ως φαινόμενο πολιτικό και κοινωνικό που καθιστά την ύπαρξη μας a priori σε μια συνθήκη ήττας, σε μια συνθήκη όπου έχουμε απωλέσει ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η εικόνα που αποτελεί την αφετηρία του σόλο, είναι η είσοδος μιας γυναίκας στο σπίτι της, ενώ έχει μόλις ενημερωθεί για μια απώλεια που έχει υποστεί. Δεν διευκρινίζεται ποτέ τί είναι αυτό που έχει απωλέσει, τί είναι αυτό που πενθεί. Όσο το σόλο εξελίσσεται, η γυναίκα σταδιακά βιώνει κάθε ένα από τα πέντε στάδια του πένθους για την απώλεια (όπως αυτά έχουν διατυπωθεί από την ψυχολόγο Elisabeth Kübler-Ross και είναι η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η θλίψη και η αποδοχή). Για κάθε στάδιο που βιώνει, η ρεαλιστική της δράση μεταποιείται σε χορό, ενώ ο χώρος γύρω της σταδιακά αποδομείται.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία/ ερμηνεία  Όλγα Σπυράκη

Βοηθός χορογράφου: Μίνα Ανανιάδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βάρσου

Σύμβουλος δραματουργίας: Στεριανή Τσιτζιλιώνη

Μουσική/ σύνθεση : Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά Χρήστος Μπουρελιάς & Αλέκος Μπουρελιάς

Κοστούμια Βασιλική Σύρμα

Σχεδιασμός Φωτισμού Ζέτα Σπυράκη

Κινηματογράφηση/Μοντάζ-Φωτογραφίες: Ζέτα Σπυράκη, Χρήστος Μπουρελιάς & Αλέκος Μπουρελιάς.

Άλλοι συνεργάτες: Ψυχοθεραπευτής Χρήστος Καραπιπέρης με την επίβλεψη του οποίου έγινε και το εργαστήριο σωματικής έρευνας με θέμα την Απώλεια με συμμετοχή φοιτητών του Α έτους της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών, Παυλίνα Γιοντσάρη, Θάνος Τριανταφύλλου, Σταύρος Παπαδόπουλος , Θάνος Δημόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Μαριαλένα Σκαρώνη.

Υπεύθυνος παραγωγής Χρήστος Ξυραφάκης.

Η παράσταση θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 21:30 (αμιγής) και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 20:00 (μικτή).

Γενική είσοδος 8 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr

Το έργο υλοποιείται με την οικονομική χορηγία του ΥΠΠΟΑ, ως έργο χορού, ενώ αποτελεί συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών.

Θερμές Ευχαριστίες στους: Χριστίνα Σπηλιωτοπούλου, Γεωργία Λεμπέση, Ειρήνη Αποστολάτου, Μάγδα Κορπη, Σαλτιμπάγκους, Νίκο Γαρόζη, Κώστα Γούγα, Σάββα Στρούμπο, Παρθενόπη Μπουζούρη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement