Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρουλάκης: Απαιτείται ανανέωση και αξιοπιστία για να ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

«Κοιτάω μπροστά και μπροστά υπάρχει μόνο ένας στόχος. Να μεγαλώσει η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, και να την τιμήσει ο ελληνικός λαός μέσα από ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας, με μια ανταγωνιστική, ανθεκτική παραγωγική βάση σε ένα αειφόρο πλαίσιο και με ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα αντιμετωπίσει τις αυξημένες κοινωνικές ανισότητες», ανέφερε ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα και στους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη και Ηρώ Ράντου.

«Η οικονομική κρίση δημιούργησε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Η Ελλάδα χρειάζεται, σήμερα, περισσότερες ευκαιρίες, ιδιαίτερα οι ευάλωτοι πολίτες και οι νέοι» σημείωσε, θέτοντας ως προτεραιότητες μια ανταγωνιστική και πράσινη οικονομία κι ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με ποιοτική δημοκρατία και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Φέρνοντας ως παράδειγμα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Στην Ελλάδα έχουμε μια συντηρητική κυβέρνηση που δεν αξιοποιεί σωστά τους ευρωπαϊκούς πόρους. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε σε λίγους. Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτή θα είναι η προσπάθεια μου».

Επισημαίνοντας ότι προτεραιότητά του δεν είναι να κοιτάξει ούτε δεξιά προς τη Νέα Δημοκρατία, ούτε αριστερά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε το εξής: «Εάν στις 5 Δεκεμβρίου οι προοδευτικοί πολίτες μου δώσουν τη δυνατότητα να ανανεώσω το ΠΑΣΟΚ, να ενώσω τον χώρο της κεντροαριστεράς και να δημιουργηθεί ρεαλιστικό, προοδευτικό προγραμματικό πλαίσιο, με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας, οι σημερινοί συσχετισμοί θα ανατραπούν. Και αυτό θα είναι καλό για την ελληνική κοινωνία γιατί η σημερινή πολιτική ισορροπία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι άγονη».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το ζητούμενο είναι «ποιος από τους έξι έχει σήμερα τις περισσότερες πιθανότητες να αυξήσει την εκλογική επιρροή της κεντροαριστεράς και να χτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Είμαι υποψήφιος γιατί πιστεύω ότι έχω τις περισσότερες δυνατότητες να καταφέρω αυτόν τον στρατηγικό στόχο», φιλοδοξώντας το κόμμα «να είναι ανοιχτό, με διαφάνεια, που θα ξεκινά από τα κάτω προς τα πάνω και σε αυτό ο κόσμος δεν θα είναι απλά κομπάρσος».

 

Ελλάδα

Εις το όνομα του Άλκη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πολλές και ποικίλες οι δράσεις που εξελίσσονται από τη δομή «Εις το όνομα του Άλκη» για να τιμηθεί ο αδικοχαμένος Άλκης Καμπανός και να «εξοριστεί» η τυφλή οπαδική βία από τα γήπεδα και την ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, μία συγκινητική πρωτοβουλία «ήρθε» από τη Γερμανία και συγκεκριμένα, από τη Νυρεμβέργη. Εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί των ελληνικών σχολείων της πόλης, φωτογραφήθηκαν με τις φανέλες των αγαπημένων τους ομάδων για να στηρίξουν τις δράσεις της δομής «Εις το όνομα του Άλκη».

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Η επέτειος και το νέο πένθος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Κατά απολύτως θλιβερή σύμπτωση, σήμερα που είναι ημέρα πένθους στην Πολεμική Αεροπορία και τις ένοπλες δυνάμεις για το δυστύχημα με την συντριβή του F4 από την Ανδραβίδα, είναι και ημέρα μνήμης και τιμής για τον υποπλοίαρχο Χριστόδουλο Καραθανάση, τον υποπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο και τον αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψός, τα τρία μέλη του ελικοπτέρου που σκοτώθηκαν στην κρίση των Ιμίων, στις 31 Ιανουαρίου 1996. Πέρασαν 27 χρόνια από τότε αλλά κανένας δεν ξεχνάει… Και επίσης, αυτή η συγκυρία με το παράλληλο πένθος για δύο εντελώς διαφορετικά γεγονότα και υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, δείχνει ότι αυτός ο τόπος δεν έπαψε ποτέ να βγάζει ήρωες.

 

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Market Pass: Ποιοι θα πληρωθούν 17 μέρες νωρίτερα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Από 1η Φεβρουαρίου του 2023 αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 15 Μαρτίου. Ωστόσο, όπως έχει ανακοινωθεί, όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα δουν τα χρήματα είτε στην ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό έως τις 3 Μαρτίου. Για τις αιτήσεις που θα γίνουν τον Μάρτιο, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί έως τις 20 Μαρτίου, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες η πληρωμή θα γίνεται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα. Με άλλα λόγια, όσοι υποβάλλουν αίτηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, θα εισπράξουν το επίδομα 17 μέρες νωρίτερα…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα