Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Πολύ θετικό το μήνυμα της Εκκλησίας!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Published

on

 

Ο πρωθυπουργός κ Κυριάκος Μητσοτάκης στο “κάδρο” της κυβερνητικής δραστηριότητας μέχρι το τέλος του έτους έχει βάλει ως πρώτες προτεραιότητες την οικονομία και το μείζον θέμα της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Η κάθετη δήλωση του ότι : “Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα κλείσουν” δείχνει ξεκάθαρα το μέγεθος ενός προσωπικού στοιχήματος και για τον ίδιο και την κυβέρνηση του.

Στην οικονομία, εν μέσω συνεχών ανατροπών και δυσκολιών, τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θα έχουμε μάλιστα αυξήσεις στον κατώτατο μισθό σε δύο δόσεις, δείγμα της προσπάθειας του Υπουργείου Οικονομικών για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.  Η χώρα την διετία της πανδημίας δαπάνησε 42 δις ευρώ σε παροχές και ενισχύσεις  για να φθάσουμε στο τέλος του 2021 με την  οικονομία να κινείται σε κανονικούς ρυθμούς και να είναι σε πλήρη λειτουργία.

Το πρόβλημα όμως της πανδημίας είναι  σύνθετο και δύσκολο με to 35% των Ελλήνων πολιτών  να είναι ανεμβολίαστο. Επιπλέον υπάρχει και η αναγκαιότητα της τρίτης δόσης, όπως και ο κ Μητσοτάκης σημείωσε, καθώς έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση παρουσιάζονται “ρωγμές στο τείχος της ανοσίας” των εμβολιασθέντων.

Ο πρωθυπουργός όμως γνωρίζει όσο κανείς άλλος ότι ένα νέο lockdown θα φέρει τα πάνω κάτω στην οικονομία. Και  είναι  ένα μέτρο άδικο για τους πολλούς διότι η μεν Πολιτεία έχει πράξει το αυτονόητο καθήκον της , να παρέχει σε όλους εμβόλια άφθονα, δωρεάν και με δυνατότητα πλέον επιλογής. Το δε 73% του ενήλικου πληθυσμού έχει πράξει το δικό του καθήκον και έχει εμβολιαστεί. Επιγραμματικά θα λέγαμε πως αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή μια “πανδημία των ανεμβολίαστων” . Η Κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο μιάς διαρκούς προσπάθειας πειθούς των ανεμβολίαστων και έχει αποκλείσει το γενικό lockdown

Στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης όλων σε αυτή την εκστρατεία πειθούς για να ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΕΙ και το υπόλοιπο  35% των ανεμβολίαστων έρχεται αρωγός και η Εκκλησία. Με μια στάση κορυφαίας ευθύνης η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος στηρίζουν  τον αγώνα κατά της πανδημίας. Προτρέπουν  το ποίμνιο  να δείχνει εμπιστοσύνη στην Επιστήμη και να μην παρασύρεται από ανόητες θεωρίες συνομωσίας. Επίσης παρακινούν όλους τους ιερείς, τους ψάλτες και το λοιπό εκκλησιαστικό προσωπικό να τρέξουν να εμβολιαστούν εν όψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων. Και αυτό για να μην ξαναζήσουμε εκείνη την θλιβερή περίοδο με τους κλειστούς ναούς και του πιστούς  να μην έχουν την δυνατότητα να εκκλησιαστούν

Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσει η λογική και  ο κλήρος, μετά και  την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου, θα δείξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα  για το καλό όλων μας. Η δύναμη της εκκλησίας είναι μεγάλη και μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα στη λύση του προβλήματος. Με την δική της θετική στάση και αρωγή μπορεί να  επιταχυνθεί η μετάβασή μας  στην επόμενη ημέρα και την έξοδό μας από  αυτή την δύσκολη περίοδο που ζούμε λόγω ΠΑΝΔΗΜΊΑΣ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement