Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Ηλεία την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός

Δημοσιεύθηκε

στις

Επικεφαλής κλιμακίου Υπουργών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη θα επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να δρομολογήσει την διευθέτηση ζωτικών θεμάτων του Δήμου.

Όπως λένε πληροφορίες η επίσκεψη του Πρωθυπουργού θα έχει ουσιαστικό ρόλο αφού κατά την διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει θα δρομολογήσει την επίλυση ζητημάτων  που έχουν να κάνουν με την γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Κυρίως θα είναι θέματα που έχουν να κάνουν με τους πυρόπληκτους και την συμβολή της πολιτείας στην προσπάθεια επιβίωσης που κάνουν  με μέτρα ουσιαστικής στήριξης. Επίσης θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν και με το Υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως λένε  πληροφορίες ανάμεσα σε αυτούς που θα τον συνοδεύουν θα είναι ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, Ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς

Την επίσκεψη αυτή του Πρωθυπουργού είχαν ετοιμάσει κυβερνητικά στελέχη που είχαν επισκεφθεί την Ηλεία όλο το προηγούμενο διάστημα και είχαν καταγράψει τα ζητήματα που απασχολούν  τους ανθρώπους που είδαν το βιος τους να χάνεται μέσα στον πύρινο όλεθρο.

Κύριος στόχος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες,  είναι μέσα στα σημερινά δεδομένα να βρεθεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα μπουν οι βάσεις για μία καλύτερη μέρα στις πυρόπληκτες περιοχές.

Παράλληλα επειδή το πολιτιστικό αποτύπωμα της Αρχαίας Ολυμπίας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι ιδιαίτερα μεγάλο θα συζητηθούν και θέματα που έχουν να κάνουν πως αυτό θα γίνει εντονότερο και θα αξιοποιηθεί με απτά αποτελέσματα αλληεπίδρασης στην περιοχή σε πολα τα επίπεδα και κυρίως και στο οικονομικό.

https://www.patrisnews.com/stin-ileia-tin-tetarti-o-prothypoyrgos/


Ροή ειδήσεων

Advertisement