Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: «Παράθυρο» για τοπικά περιοριστικά μέτρα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά όμως για ανεμβολίαστους, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ τόνισε χαρακτηριστικά πως «lockdown δε θα υπάρξει. Όχι επειδή αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται, με 35% των πολιτών ανεμβολίαστους. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. Άρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μπορούν να μεταδώσουν, όμως δεν πεθαίνουν, δεν πάνε σε εντατική και δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους, που όπως είπε, αν κολλήσουν, 1 στους 10 μπορεί να πεθάνει.

«Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων», πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement