Connect with us

Εκπαίδευση

Στο Αρσάκειο η «Κιβωτός τού Κόσμου»-Διαδικτυακή συνάντηση  με τον εμβληματικό ιερέα π. Αντώνιο Παπανικολάου

Published

on

Στο Αρσάκειο Λύκειο τής πόλης μας «βρέθηκε» διαδικτυακά ο ιδρυτής τής «Κιβωτού τού Κόσμου» π. Αντώνιος Παπανικολάου για ένα βιωματικό μάθημα με τα παιδιά τού Σχολείου, που έδειξαν να το ευχαριστιούνται ιδιαίτερα!

Είναι γνωστό ότι τα Αρσάκεια Σχολεία δεν περιορίζονται στην παροχή γνώσεων που ορίζονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα, αλλά προσφέρουν στους μαθητές τους ποικίλες δράσεις ωφέλιμες για την γενικότερη καλλιέργεια και την ένταξή τους στην κοινωνία των συγχρόνων προκλήσεων και απαιτήσεων.
Έτσι στο σχολικό πρόγραμμα του Γενικού Αρσακείου Λυκείου Πατρών εντάσσονται συστηματικά διαλέξεις Ακαδημαϊκών και λοιπών προσωπικοτήτων με πλούσια επιστημονική, πνευματική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, οι οποίες σκοπό έχουν τον εμπλουτισμό των γνώσεων των μαθητών αλλά και την εν γένει ευαισθητοποίησή τους σε κοινωνικά θέματα, όπως η φιλανθρωπία, η φιλαλληλία, η οικολογική συνείδηση κ.ο.κ.
Ξεχωριστή μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων ήταν την περασμένη Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 και στο πλαίσιο τού μαθήματος των Θρησκευτικών, όπου η Α΄ και η Β΄ Τάξεις τού Λυκείου είχαν διαδικτυακή επικοινωνία με την «Κιβωτό τού Κόσμου» και τον ιδρυτή της π. Αντώνιο Παπανικολάου, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην Κιβωτό. Τον π. Αντώνιο καλωσόρισε ο Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών κ. Μάνος Πετράκης, συγχαίροντας τον ίδιο αλλά και τους συνεργάτες του για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν επί 23 έτη και πλέον σε πανελλήνιο επίπεδο.
Την συζήτηση συντόνισε ο Θεολόγος των Αρσακείων Σχολείων κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης καλωσορίζοντας και ο ίδιος τον π. Αντώνιο στην συζήτηση. Οι μαθητές και των τεσσάρων τμημάτων για δύο ώρες σχεδόν συμμετείχαν με προσοχή στα όσα ενδιαφέροντα είχε να τους πει ο π. Αντώνιος, ο οποίος απαντούσε πρόθυμα στις ερωτήσεις ή τις απορίες των παιδιών, αλλά και τις προτάσεις τους, όπως σχετικά με την δημιουργία μιας νέας δομής που θα λειτουργήσει ως παράρτημα τής Κιβωτού στην πόλη μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η «Κιβωτός τού Κόσμου» έχει επεκτείνει την δραστηριότητά της πέρα των Αθηνών και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με παραρτήματα στην Ήπειρο, το Αιγαίο, τον Βόλο και την Καλαμάτα. Με χαρά λοιπόν τώρα διαπιστώνουμε ότι έρχεται και η σειρά τής Πάτρας.
Στο τέλος τής διαδικτυακής συνάντησης ο κ. Σκιαδαρέσης ευχαρίστησε τον π. Αντώνιο για τα όσα πολύτιμα παρουσίασε, τα οποία ενθουσίασαν τους μαθητές ανταποδίδοντάς του το δικό τους ευχαριστώ, με ένα θερμό χειροκρότημα. Το ραντεβού τού σχολείου με την Κιβωτό ανανεώθηκε για τις αρχές τού νέου έτους 2022, οπότε ο π. Αντώνιος υποσχέθηκε στους μαθητές ότι θα έρθει στην Πάτρα και στο Αρσάκειο συνοδευόμενος από την ομάδα μπάσκετ τής Κιβωτού, προκειμένου να παίξουν ένα φιλικό αγώνα με τους μαθητές τού Σχολείου. Στο σημείο αυτό ο κ. Σκιαδαρέσης ανέφερε στον π. Αντώνιο και την πρόθεση τού Σχολείου να τιμήσει τον π. Αντώνιο και τους συνεργάτες του στην Κιβωτό τού Κόσμου για το έργο τους, με αφορμή την επικείμενη αυτή επίσκεψη στην Πάτρα.
* Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την διαδικτυακή συνάντηση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement