Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αιχμές Παπαδημάτου κατά Φωτήλα με «φόντο» τις.. δημοτικές εκλογές – Η απάντηση του βουλευτή

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Αιχμές κατά του βουλευτή Αχαίας της Ν.Δ. Ιάσονα Φωτήλα, αφήνει με γραπτή τοποθέτηση του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος.

Με αφορμή τοποθέτηση του Αχαιού βουλευτή στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ν.Δ . Αχαϊας, ο κ. Παπαδημάτος αναφέρει:

«Όλοι γνωρίζουν πως τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» και ο επικεφαλής της Νίκος Παπαδημάτος ασκούν διαρκώς και υπεύθυνα τα αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα.

Είναι δε ρητά διατυπωμένο και ξεκάθαρο, πως ο Νίκος Παπαδημάτος θα ηγηθεί εκ νέου της Παράταξης στις Δημοτικές εκλογές του 2023 ως ο μοναδικός αυτοδιοικητικός πόλος που μπορεί να φέρει την αλλαγή στο Δήμο έτσι ώστε να καταφέρει η Πάτρα να κερδίσει χαμένα εδάφη στην ανάπτυξη και την πρόοδο.

Όλοι το γνωρίζουν, εκτός από έναν: Τον κ. Ιάσονα Φωτήλα. Ο βουλευτής θέλησε, είπε, «να ταράξει τα νερά της λίμνης».

Και πήρε απόφαση, στη διάρκεια της πανηγυρικής συνεδρίασης της νέας ΔΕΕΠ Αχαΐας να «τρυπώσει» πάλι ως καλός «μουσαφίρης», επιδιώκοντας μάταια να διχάσει.

Άγαρμπα και χωρίς ίχνος γνώσης από την ιστορία της Παράταξης, προσπάθησε ατυχώς να επιβάλει στρατηγική και «ατζέντα», παραγνωρίζοντας βασικές παραμέτρους που εγγυώνται την ενότητα και την παράσταση της αυτοδιοικητικής νίκης.

Ίσως λειτούργησε με κεκτημένη ταχύτητα, αφού είναι γνωστός ο διασπαστικός εναγκαλισμός του το 2019 με παρατάξεις που προέρχονταν αφενός από τον φυσικό του πολιτικό χώρο, αφετέρου από ακραιφνείς αμφισβητίες της Νέας Δημοκρατίας που πολέμησαν και πολεμούν λυσσαλέα τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μία από τις οποίες ήταν και εκείνη του Νίκου Παπαδημάτου για τον Δήμο Πατρέων.

Ο βουλευτής που συνειδητά αγνόησε την επιλογή της παράταξης στο πρόσωπο του Νίκου Παπαδημάτου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, επέλεξε δήθεν να «ταράξει τα νερά της λίμνης», ξεχνώντας όμως μια σημαντική πολιτική και φυσική παράμετρο: Πως το «Το ΠΟΤΑΜΙ είναι σε κοίτη που δεν γυρίζει πίσω».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΩΤΗΛΑ

Σε ανάρτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας αναφέρει τα εξής: “Δεν θα ήθελα να μπω στην ουσία αυτών που λέει ο κύριος Παπαδημάτος, ούτε αν είναι αληθινά ή απαξιωτικά.
Τιμώ την ιστορία του στην παράταξη, μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα, που λέει και ο λαός.
Σχετικά με την τοποθέτηση μου, την οποία θα ήθελα και να επαναλάβω, θεωρώ πως εκφράζει όλους όσοι θέλουν έναν δήμαρχο και μια Πάτρα , δυνατή, σύγχρονη και προοδευτική. Εύχομαι στο τέλος να είμαστε όλοι μαζί. ”
Υ.Γ. Σε ό,τι με αφορά μόνο ένα θα ήθελα να πω, πως εγώ σε αυτό το κόμμα άργησα να έρθω αλλά δεν θα φύγω ποτέ ….”

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας o «ΑΡΑΠΗΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας
Στο μάτι του… κυκλώνα των νέων ανατιμήσεων βρίσκονται εκ νέου από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2022 άλευρα και ζυμαρικά ενώ νέες ανατιμήσεις εισάγονται και σε άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως απορρυπαντικά και καθαριστικά ευρείας χρήσης.

Οι νέες τιμές που ήδη φτάνουν από τα τέλη της εβδομάδας στη λιανική, από τους προμηθευτές, περιέχουν αυξήσεις από 3% και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και 20%, συνέπεια της επιβάρυνσης από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, των μεταφορών αλλά και των πρώτων υλών στη Βιομηχανία. Ήδη οι μεγάλες αλυσίδες Σ/Μ δέχθηκαν πιέσεις κατά την περίοδο του β’ εξαμήνου του 2021 ενώ από την αρχή του Α΄ εξάμηνου του 2022 η πίεση σε επίπεδο τζίρων και κερδοφορίας αναμένεται να επιμείνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Αράπη, ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, τα Σ/Μ «3Α Αράπης» στην Πάτρα ήδη έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος του κόστους από τις αυξήσεις που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και το μήνα Δεκέμβριο του 2021, από τους προμηθευτές. «Προσπαθούμε ήδη να διαχειριστούμε τις ανατιμήσεις μέσα και από προσφορές, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορέσει να εξασφαλίσει την ίδια τελική τιμή για το καλάθι του, στο ταμείο» αναφέρει στην Κυριακάτικη «Γνώμη». Πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια προκειμένου οι ανατιμήσεις να μην περάσουν στο ράφι, ούτε μέσα στις γιορτές. Όσον αφορά στο νέο «κύμα», ο καταναλωτής θα συνεχίσει να έχει επιλογές αρκεί να προσανατολιστεί στο πως θα κρατήσει ανέπαφο το πορτοφόλι του. «Ήδη θα κυκλοφορήσει το νέο φυλλάδιό μας για τις προσφορές του επόμενου επταημέρου ενώ ακολουθούν και άλλες πλούσιες προωθητικές ενέργειες για το επόμενο έτος με νέα φυλλάδια προσφορών» αναφέρει ο κ. Αράπης.

Καταλήγοντας: «Το όπλο μας είναι ο υποψιασμένος πελάτης, ο καταναλωτής που μέσα από την σωστή έρευνα αγοράς βγαίνει κερδισμένος. Εμείς μέσα από τις προσφορές μας θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε πολλές επιλογές στους πελάτες μας ώστε να έχουν ουσιαστικό καθημερινό όφελος από τις αγορές τους, προσδοκώντας τη σύντομη λήξη αυτής της δύσκολης περιόδου με τις ανατιμήσεις».

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στόχοι και προοπτικές στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΠΣΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της 21 ης Συνεδρίασης του Οργάνου.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ καθ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία, ενώ σημείωσε πως θα συνεχίσουν τις συντονισμένες ενέργειες για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας.
Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης έδωσε συγχαρητήρια στο Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν υλοποιήσει από την αρχή της θητείας τους.

«Προχωράμε δυναμικά προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα. Είμαστε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής μελέτης για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Βαγγέλη Γεωργίου, Προϊστάμενο Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ηχούν οι σειρήνες δοκιμαστικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τετάρτη (19-1-2022) και κατά τις ώρες 08:00 – 11:00, στο Αγρίνιο, στην Αμφιλοχία και στο Θέρμο, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη δοκιμαστική ήχηση των σειρήνων συναγερμού της πόλης, στο πλαίσιο εξαμηνιαίας επιθεώρησης και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα