Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Προπονητής τένις – Νέα στοιχεία για τη «δράση» του σε βάρος ανηλίκων – Οδηγείται στον ανακριτή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 33χρονος προπονητής τένις, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανήλικων αθλητριών του, το 2015 και το 2020 όταν ήταν 14 και 15 ετών αντίστοιχα.

Ο προπονητής συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη και από τότε κρατείται στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, με τους γονείς των παιδιών που έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία να ζητούν την παραδειγματική του τιμωρία και τον ίδιο να περιγράφει τα γεγονότα από τη δική του πλευρά, λέγοντας πως δεν έχει κάνει τίποτα.

Ο άνδρας που διδάσκει σε ακαδημία τένις στα δυτικά προάστια, έρχεται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες κορίτσια.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ωστόσο, είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών καθώς μια 16 χρονη και μια 20χρονη πλέον κατέθεσαν με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έζησαν δίπλα του.

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις
Οι πληροφορίες από γείτονες του κατηγορούμενου ότι συχνά έβλεπαν νέα παιδιά να επισκέπτονται το σπίτι του προπονητή σοκάρουν. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο προπονητής φέρεται να πήγαινε και τις ανήλικες αθλήτριες στο σπίτι του με το πρόσχημα να γνωριστούν καλύτερα. Στη συνέχεια, τούς πρότεινε να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και πάνω στη συζήτηση τούς αποκάλυπτε τις άρρωστες σκέψεις του, ζητώντας από τις ίδιες να μην πουν τίποτα και σε κανέναν για όσα τους έλεγε.

Μάλιστα, ο 33χρονος, φέρεται να ασελγούσε για περισσότερο από πέντε χρόνια, σε μία από τις δύο κοπέλες που τον κατήγγειλαν – μαζί με τους γονείς τους – στην Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για μία κοπέλα περίπου 19 ετών σήμερα, την οποία φέρεται ότι είχε προσεγγίσει από την τρυφερή ηλικία των 13,5 ετών, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής της.

Ο προπονητής φέρεται εξάλλου να ταξίδευε με τις ανήλικες στη Βουλγαρία και στα Σκόπια για να λάβουν μέρος σε διεθνή τουρνουά τένις. Πήγαινε μαζί με τις αθλήτριες για μέρες στα Βαλκάνια και περνούσε μαζί τους πολλές ώρες και εκεί κατηγορείται ότι τις αποπλανούσε.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν κι άλλα παιδιά είχαν πέσει θύματα του ίδιου άνδρα, ο οποίος -εκτός από τις προπονήσεις- είχε αναλάβει και τη συνοδεία ανήλικων αθλητών στο εξωτερικό, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε τουρνουά.

«Κανένας βιασμός, είχε μια σχεσούλα» – Προκαλεί ο πατέρας του προπονητή τένις
Θέση σχετικά με όσα καταγγέλλονται πήρε ο πατέρας του κατηγορούμενου άνδρα, προκαλώντας αίσθηση με όσα υποστήριξε.

Ο ίδιος, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας πως ο γιος του… «είχε σχέση» με μία από τις δύο 14χρονες που τον κατηγορούν για ασέλγεια.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», έκανε λόγο για καλά οργανωμένη σκευωρία σε βάρος του 33χρονου από τον πατέρα της κοπέλας, ενώ υποστήριξε χαρακτηριστικά πως το παιδί του «απλώς είχε μια σχεσούλα», χωρίς να γνωρίζει για πόσο καιρό.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι ο 33χρονος πήγαινε με την 14χρονη στο σπίτι του, θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει βιασμός, αλλά συναίνεση. «Δεν είχε βιασμό, με συναίνεση κάθισε το κορίτσι».

Παράλληλα, έριξε τις ευθύνες για την παιδεραστία στις αθλήτριες και στις οικογένειες τους. «Δεν είπα ότι είναι αθώος ο γιος μου, έκανε τη μ… αυτή, γιατί έχεις τον πειρασμό δίπλα σου. Λοιπόν και τα παιδιά του την πέφτανε στα ίσα. Ποια μαθήτρια δεν θέλει τον καθηγητή της που είναι ωραίος και άνετος. Και ποια οικογένεια δεν θέλει έναν καθηγητή για την κόρη της».

Υποστήριξε ότι ο γιος του έχει ελαφρυντικά, καθώς υπήρχε συναίνεση της μαθήτριας της Β’ Γυμνασίου. «Όλα τα πιτσιρίκια του την πέφτουν, ακόμα και μανάδες, αλλά πόσο να αντισταθεί; Ένα νέο παιδί πόσο να αντισταθεί; Όταν αφήνουν τα παιδιά τους, φεύγουν και τα τρέχει τώρα τέσσερις μέρες στη Βουλγαρία, στα Σκόπια…Φταίμε όλοι μαζί… Δυστυχώς φταίμε όλοι μαζί».

Κατ’ εκείνον «ο προπονητής είναι αθώος, χωρίς να έχει κάνει ούτε βιασμό ούτε τίποτα».

Το προφίλ του
Σημειώνεται πως ο άνδρας που συνελήφθη κατηγορείται για γενετήσια πράξη με ανήλικα παιδιά που δεν έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη, με την υπόθεση να βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Μετά την σύλληψή του, κατασχέθηκαν και εστάλησαν για έλεγχο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., το τάμπλετ, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα κινητά τηλέφωνα του προκειμένου να διαπιστωθεί η δράση του στην πλήρη έκταση της.

Σε βάρος του προπονητή εκδόθηκε ένταλμα για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ΄εξακολούθηση.

Η δραστηριότητα του προπονητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαρτυρά την αδυναμία του στα αθλήματα, καθώς έχει δεκάδες φωτογραφίες από συμμετοχές του σε αγώνες δρόμου και ποδηλάτου.

Όπως φαίνεται από πολλές αναρτήσεις στα social media είναι και αρνητής πανδημίας και του εμβολίου με σχόλια προκλητικά, χαρακτηρίζοντας όσους εμβολιάζονται «πρόβατα», ενώ σε άλλη ανάρτηση αναφέρει: «Έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, να δω πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος και θα αποκτήσει φωνή…».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, σήμερα ανακριτής και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.


Ροή ειδήσεων

Advertisement