Connect with us

Μαγειρική

Πρασόρυζο με δαμάσκηνα                    

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

70 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 καρότα, σε κύβους

700 γρ. πράσα, σε ροδέλες

2 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

220 γρ. ρύζι μακρύκοκκο

1½ κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

700-800 ml ζωμό λαχανικών φρέσκο ή ψυγείου

6-8 δαμάσκηνα α αποξηραμένα

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα καρότα για 2΄ ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε τα πράσα και σοτάρετε για 4΄. Προσθέτετε το σέλερι, το σκόρδο, το ρύζι, τον πελτέ, το πιπέρι, αλάτι και τον ζωμό. Βράζετε το πρασόρυζο για 25΄, προσθέτοντας λίγο επιπλέον ζωμό αν χρειαστεί. Περίπου 10΄ πριν αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά ανακατεύετε μέσα τα δαμάσκηνα κομμένα στη μέση. Σερβίρετε αμέσως. Φτιάχνετε το πρασόρυζο χωρίς τομάτα αν το θέλετε πιο ελαφρύ, μόνο με κόκκινο πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement