Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Πάτρα»-Συνάντηση με Πλεύρη είχε χθες  ο Γιάννης Καρβέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διαχείριση της πανδημίας στην Πάτρα, την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης στην Αθήνα.

Ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε διεξοδικά τον Υπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα και την Αχαΐα, κυρίως ως προς τη διαχείριση των περιστατικών στα νοσοκομεία, αλλά και για τα ενθαρρυντικά σημάδια από την αύξηση των εμβολιασμών στην περιοχή μας.

«Ενημέρωσα πλήρως τον Υπουργό Υγείας  για την κατάσταση που επικρατεί και είναι απόλυτα διαχειρίσιμη και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας αλλά και ευρύτερα στην περιφέρεια. Έχουμε αναπτύξει κλίνες Covid -19 και MEΘ Covid -19, οι οποίες είναι ικανές για να καλύψουν τις ανάγκες που τυχόν προκύψουν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας αβοήθητο», δήλωσε ερωτηθείς σχετικά από την «Γ» ο κ. Καρβέλης.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε στην Αχαΐα τον υψηλότερο αριθμό των νέων κρουσμάτων, 307 συνολικά, εκ των οποίων η πλειονότητα εντοπίστηκε στην Πάτρα.

Όπως εξηγεί στην «Γ» ο κ. Καρβέλης, «τα νέα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αυτό συμβαίνει διότι έχουμε μια ανοικτή κοινωνία, μια οικονομία ανοικτή και την εκπαίδευση σε πλήρη λειτουργία, όταν πέρυσι ήμασταν σε καθεστώς lockdown την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Όμως, παρά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων δεν έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό νοσηλειών στα νοσοκομεία μας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 55% του πληθυσμού της Αχαΐας είναι εμβολιασμένο με αποτέλεσμα να έχουμε μια αναχαίτιση της πανδημίας».

125 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 53 περιστατικά Covid -19 στις αντίστοιχες Κλινικές, τρία στην Παιδιατρική Κλινική και 12 σε κλίνες ΜΕΘ Κορωνοϊού, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 54 περιστατικά στην Κλινική Λοιμώξεων και άλλοι 3 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι όσο αυξάνονται οι κλίνες Covid -19, περιορίζονται οι κλίνες για τα μη Covid περιστατικά, τα οποία συνωστίζονται στα Επείγοντα εφόσον συρρικνώνονται οι Κλινικές στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.

«ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑΝ» 58 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Υψηλός ήταν ο αριθμός των θετικών τεστ που εντοπίστηκαν χθες στην Αχαΐα, φθάνοντας τα 58.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ χθες έγιναν

  • Στο Επιμελητήριο 394 τεστ (29 θετικά)
  • Στην πλατεία Ταμπαχάνων 212 τεστ (7 θετικά)
  • Στο Κ.Υ.Βορείου Τομέα Πάτρας 63 τεστ (5 θετικά)
  • Στο Κ.Υ. Αιγίου 53 τεστ (1 θετικό)

Σήμερα έχουν προγραμματιστεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30), στο ΚΥ Αιγίου (09:00 με 15:00), στην κεντρική πλατεία Φαρρών (09:00 με 14:30) και στο κτίριο ΟΣΕ Ακράτας ( 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement