Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις-Ικανοποίηση στο ΣΚΕΑΝΑ για την προχθεσινή απεργία, η οποία ήταν μόνο η αρχή…

Published

on

Ικανοποίηση επικρατεί στους κόλπους του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας για τη συμμετοχή στην προχθεσινή απεργιακή κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος αναφέρει πως «ο ΣΚΕΑΝΑ για 2η φορά στα χρονικά της εστίασης σήκωσε το βάρος και έχοντας την απόλυτη στήριξη των μελών του, προχώρησε σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής του νομού. Η απεργία ήταν από κοινού με τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών, Μανικιούρ Πεντικιούρ Νομού Αχαΐας η «Αγία Τριάς».

Τα μέτρα που για ακόμα μια φορά επεβλήθησαν, σκληρά και ανεφάρμοστα και με στόχο πάλι συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους. Η οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας πλέον είναι μονόδρομος και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε προς αυτήν την κατεύθυνση φέροντας την ευθύνη της εκπροσώπησης χιλιάδων συναδέλφων που «κραυγάζουν» με αγωνία για τον μέλλον τόσο το δικό τους και των οικογενειών τους όσο και των εργαζομένων τους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα μέλη μας καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών, Μανικιούρ Πεντικιούρ Νομού Αχαΐας η «Αγία Τριάς» για την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους και για την δυναμική
συμμετοχή στην απεργία.

Επίσης θέλουμε να τονίσουμε ότι ως εκπρόσωποι είμαστε υπερήφανοι για το ήθος και τον πολιτισμό που επέδειξαν οι συνάδελφοι μας κατά την διάρκεια της πορείας, όπως επίσης να δηλώσουμε πως καταδικάζουμε κάποια ατυχή περιστατικά που υπήρξαν.

Ευχαριστούμε επίσης θερμά για την στήριξή τους, τους φορείς: ΟΕΒΕΣΝΑ, Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών, Σωματείο Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ν. Αχαΐας (με την παρότρυνση στα μέλη τους να μην πωλούν καφέ την ημέρα της απεργίας), Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας (με την παρότρυνση στα μέλη τους να μην πωλούν καφέ την ημέρα της απεργίας), Σωματείο Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων ΤΑΧΙ Πάτρας και Περιχώρων, Σύνδεσμο Πτυχιούχων Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας».

ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Εξ άλλου, χθες ολοκληρώθηκε στην Τρίπολη το 2ο Συνέδριο “Εστίαση Greece” με τη συμμετοχή και αρκετών καταστηματαρχών από την Πάτρα. Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω πανδημίας.
Υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι, που θέτει ο κλάδος, προκειμένου να επιβιώσει από την κατάσταση που διέρχεται, με τα περιοριστικά μέτρα και τις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η πανδημία επί σχεδόν δυο χρόνια», ανέφερε εκπρόσωπος του συνεδρίου. Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο συζήτησαν εκτός των άλλων και για πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου που δεν αποκλείεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement