Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ταλαιπωρία θα φέρουν-οι χωροταξικές αλλαγές»-Κραυγή διαμαρτυρίας από τον Γιώργο Κυριακόπουλο με αφορμή την νέα σελίδα από σήμερα στον e – ΕΦΚΑ

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Νέα πραγματικότητα από σήμερα στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και στην Αχαΐα καθώς τίθενται σε λειτουργία οι νέες Τοπικές Διευθύνσεις του Οργανισμού και οι υπηρεσίες ΚΕΑΟ στον νομό.

Οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ είναι ανάστατοι καθώς υποστηρίζουν ότι η νέα σελίδα ξεκινά με τεράστια προβλήματα καθώς μεταφέρονται χωροταξικά αρμοδιότητες από το ένα υποκατάστημα στο άλλο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας Γιώργος Κυριακόπουλος επισημαίνει στην «Γ» πως με τη σύσταση των νέων Τοπικών Διευθύνσεων και την κατάργηση των παλαιών δομών και ενσωμάτωσή τους στις νέες τοπικές υπηρεσίες, δημιουργείται αναστάτωση όχι μόνον για τους εργαζόμενους αλλά και τους ασφαλισμένους.

«Πλέον, δημιουργούνται δύο ισοδύναμα υποκαταστήματα, όμως, αλλάζουν τα χωροταξικά όρια, κάτι που θα σημάνει ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης δεν υπήρξε ενημέρωση από την Κεντρική Διοίκηση για τις υπηρεσίες που θα μετακινηθούν οι συνάδελφοι. Πλέον, θα μετακινείται ο κόσμος από το κέντρο της πόλης στην υπηρεσία του Αγίου Αλεξίου, ενώ η υπηρεσία του ΚΕΠΑ από τον Άγιο Αλέξη μετακομίζει στο Περιφερειακό Υποκατάστημα της Γούναρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το συγκοινωνιακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης καθώς δεν θα μπορούν να σταματήσουν τα άτομα με κινητική αναπηρία στην Κορίνθου για να μεταβούν στην υπηρεσία», σημειώνει ο κ. Κυριακόπουλος.

«ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ»

Παράλληλα, κάνει λόγο για «επιδερμική ενοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται για ουσιαστική, λειτουργική και οργανωτική ενοποίηση παρά μόνον διοικητική, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στους εργαζόμενους και στους ασφαλισμένους».

Ο κ. Κυριακόπουλος είχε συναντήσεις χθες στο υποκατάστημα του Αγίου Αλεξίου και προχθές στο Κεντρικό, κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας πως «δεν έχουν γίνει εκπαιδεύσεις στους εργαζόμενους για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς διαβλέπουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη ένταση, αγανάκτηση και ταλαιπωρία. Εμείς, ζητάμε από τον κόσμο να κατανοήσει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ευθύνη για τα προβλήματα που θα συνοδεύσουν τον ενιαίο τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ».

Στον αντίποδα, η Διοίκηση υπογραμμίζει ότι η νέα Υπηρεσία στοχεύει στην καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement