Connect with us

Μαγειρική

Σούπα με ρεβίθια, κουνουπίδι και γάλα καρύδας         

Published

on

       

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για 12 ώρες

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε μέτρια καρέ

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή

1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών γκάραμ μασάλα

400γρ. τοματάκια κονκασέ

300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου

400ml γάλα καρύδας

½ κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια

2 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες, σε μέτριους κύβους

μαϊντανό ή κόλιανδρο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό. Βράζετε για 40 λεπτά (δεν θα μαλακώσουν εντελώς), τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σκουπίζετε την κατσαρόλα και την επαναφέρετε στη φωτιά. Ρίχνετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το σκόρδο, την πάπρικα και το γκάραμ μασάλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτετε τα τοματάκια, το ζωμό, το γάλα καρύδας, το κουνουπίδι, τις πατάτες και τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα ρεβίθια και να βράσουν τα λαχανικά. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως σε βαθιά πιάτα ή μπολ πασπαλίζοντας με μαϊντανό ή κόλιανδρο. Μίγμα μπαχαρικών γκάραμ μασάλα θα βρείτε σε ενημερωμένα τοπικά καταστήματα μπαχαρικών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement