Connect with us

Εκπαίδευση

To 14o Γυμνάσιο στην Ισπανία με το ERASMUS +

Published

on

Η προγραμματισμένη για την Ισπανία πρώτη διεθνική συνάντηση (Teachers’ Meeting) των συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Erasmus+ ”Living in the Era of Climatic Change” με κωδικό 2020-1-ES01-KA229-082206_4 έλαβε χώρα με καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού από 24 έως και 30 Οκτωβρίου στην πόλη Puerto Real και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Ειδικότερα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Σπύρος Παρασκευόπουλος ΠΕ06 (Υπεύθυνος Επικοινωνίας – Contact Person), Διονυσία Μιχαλίτση ΠΕ02 και Άννα Λυκούδη ΠΕ11 (μέλη της παιδαγωγικής ομάδας) είχαν την ευκαιρία :
1. Να γνωρίσουν μέρος της ισπανικής ιστορίας και παράδοσης.
2. Να επισκεφτούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.
3. Να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας αλλά και των άλλων συμμετεχουσών χωρών.
4. Να εμπλακούν σε δραστηριότητες αθλητικού, οικολογικού και επιστημονικού χαρακτήρα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο STEAM (πεζοπορία στην φύση, μελέτη χλωρίδας-πανίδας και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, λήψη φωτογραφιών 360 μοιρών τις οποίες μετατρέψαμε σε βίντεο).
5. Να πληροφορηθούν για τις γαστρονομικές παραδόσεις των συμμετεχουσών χωρών.
6. Να απολαύσουν πραγματικά την ισπανική φιλοξενία και να θαυμάσουν την άψογη οργάνωση της συνάντησης.
7. Να γνωριστούν μεταξύ τους μέσα από δραστηριότητες παρουσίασης των σχολείων και των πόλεων καθώς και των γλωσσών.
8. Να συσφίγξουν τις σχέσεις τους, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα περιβαλλοντικά θέματα που απασχολούν από κοινού.
9. Να συνεργαστούν για την λεπτομερή θέσπιση των δραστηριοτήτων οι οποίες θα διεξαχθούν καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος για την επίτευξη των τελικών του στόχων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement