Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Βούπερταλ – Για έμφραγμα μιλούν οι Αρχές – Αφήνουν υπόνοιες ότι ο Γιώργος Ζαντιώτης είχε πάρει LSD

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας έφερε ο Σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, Τόμας Κουτσάτι, την υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου του Έλληνα ομογενή, Γιώργου Ζαντιώτη, στα κρατητήρια της αστυνομίας στο Βούπερταλ.

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη ενός βίντεο, με αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει στο έδαφος τον νεαρό Έλληνα έξω από νυχτερινό κέντρο του Βούπερταλ και να προσπαθούν, ασκώντας βία, να τον ακινητοποιήσουν, ώστε να του περάσουν χειροπέδες, ο Τόμας Κουτσάτι ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Χέρμπερτ Ρόιλ, να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όπως:

Τι ακριβώς έγινε και η σύλληψη κατέληξε στο θάνατο του συλληφθέντος στα κρατητήρια της αστυνομίας.
Γιατί το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, πέντε ημέρες μετά τον θάνατό του.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι, «σύμφωνα τουλάχιστον με την ιατροδικαστική έκθεση, η άσκηση βίας δεν μπορεί να είναι η αιτία του θανάτου του».

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Βούπερταλ, Βολφ-Τίλμαν Μπάουμερτ, ο Ζαντιώτης δεν έφερε τραύματα, ούτε άνοιξαν ράμματα από προηγούμενη εγχείρηση κοιλίας (σ.σ. είχε κάνει επέμβαση, για να βάλει δαχτυλίδι στο στομάχι).

Ως αιτία θανάτου αναφέρεται το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, αν και, όπως τόνισε ο Μπάουμερτ, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί σε κάποιον, όταν έχει ήδη πεθάνει.

Η ίδια έκθεση έδειξε ότι ο 25χρονος έπασχε από μεγαλοκαρδία. «Γνωρίζουμε επίσης από άλλη ιατρική εξέταση ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση γιατρού λόγω καρδιακών προβλημάτων», είπε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας.

Και προσέθεσε: «Εκείνο που μας είπε η αδελφή του, ήταν ότι εκείνο το βράδυ ο αδελφός της πήρε LSD. Κι αν δει κανείς την επιθετική και βίαιη συμπεριφορά του το επόμενο πρωί, όχι μόνο κατά της αδελφής του, αλλά και της αστυνομίας, οδηγείται στο συμπέρασμα ότι έδρασε υπό την επήρεια ναρκωτικών και πιθανότατα η δηλητηρίαση από τις ουσίες να οδήγησε στο έμφραγμα».

Διαβάστε επίσης: Μήνυση υπέβαλε κατά των Γερμανών αστυνομικών η αδερφή του Γιώργου Ζαντιώτη

Ένα ακόμη ερώτημα είναι γιατί η Εισαγγελία του Βούπερταλ δεν εξέδωσε δελτίο Τύπου την ημέρα που ο Έλληνας ομογενής κατέληξε στο κρατητήριο της αστυνομίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Βούπερταλ, Βολφ-Τίλμαν Μπάουμερτ, επιβεβαίωσε ότι την απόφαση μη δημοσιοποίησης, την πήρε ο ίδιος. «Μπορώ και να σας το αιτιολογήσω. Έχουμε έναν 25χρονο άνδρα, που δεν ήταν σεσημασμένος, αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος υπό την επήρεια ναρκωτικών. Μεταμορφώθηκε σε άλλον άνθρωπο και έκανε πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ. Επιτέθηκε πρώτα στην αδελφή του, μετά στους αστυνομικούς, συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα και στο τέλος έχασε τη ζωή του. Μια τραγική αλληλουχία γεγονότων. Χωρίς να φταίει άλλος, εκτός από αυτόν που του έδωσε ναρκωτικά, τον οποίο και αναζητούμε. Και σεβάστηκα την οικογένεια».

Και διευκρίνισε: «Αλλά όταν βγήκε το γεγονός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις πιο απίθανες εκδοχές για τον θάνατό του, αποφάσισα να το δημοσιοποιήσω, διότι δεν θα μπορούσα να προστατέψω πια την οικογένεια του νεαρού από τη δημόσια συζήτηση για το τι έγινε», όπως είπε.

Από χθες, Πέμπτη, η σορός του Γιώργου Ζαντιώτη δόθηκε στην οικογένεια.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement