Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πεντέμισι ώρες …ασυνεννοησίας-Από το κακό στο χειρότερο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Published

on

Αναταράξεις, ασυνεννοησία, ατέρμονες τοποθετήσεις και εκφράσεις καφενείου επικράτησαν για ακόμη μία φορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, σ’ ένα θέμα το οποίο και στο παρελθόν έχει αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.

Επί πεντέμισι ώρες το Σώμα συμφωνούσε ότι… διαφωνεί για τους «8μηνίτες» της Κοινωφελούς οι οποίοι κατόπιν πρότασης της αντιπολίτευσης ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να τους δώσει τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια της Αθήνας διεκδικώντας μερικούς μήνες παράταση ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας.
Αυτό όμως, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια ήταν η υβριστική φράση που χρησιμοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιάννης Τσιμπούκης εναντίον αντιδημάρχου.
Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πλην του κ. Πατούχα, ο οποίος δήλωσε «προσωπικό κώλυμα» να ψηφίσει καθώς όπως είπε, συγγενικό του πρόσωπο είναι ανάμεσα στους 218 πρώην συμβασιούχους είπαν «ναι» στην πρόταση που εισηγήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτεύουσας Ξανά», Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ενώ την τελευταία στιγμή, ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις, καθώς κατηγορήθηκε ευθέως για αντεργατική πολιτική.
Επί της ουσίας η διαφορά μεταξύ των δύο προτάσεων ήταν η στήριξη των 8μηνιτών στα δικαστήρια, με την οποία διαφώνησε η δημοτική Αρχή, καθώς όπως είπε και ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης οι συμβασιούχοι πρέπει να στραφούν κατά των φορέων που τους έχουν προσλάβει (ΟΑΕΔ) κι όχι κατά του Δήμου, ο οποίος είναι ο εποπτεύον φορέας.
Η συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε στο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε χθες μέσω ανακοινώσεων.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Στον απόηχο της συνεδρίασης, η δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «οι δημοτικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ με τους «δορυφόρους» τους, εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανέργων, προσπαθώντας, μάταια, να τους στρέψουν κατά της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής. Τελικά αυτό που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο βγάζει «λάδι» την κυβέρνηση της ΝΔ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κατάργησαν το 8ωρο και τη σταθερή απασχόληση και νομοθέτησαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανακύκλωση της ανεργίας με τα 8μηνα και τη διακοπή πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Απαλλάσσουν την κυβέρνηση και το κράτος από την ευθύνη τους να στελεχώσουν τους Δήμους με μόνιμο προσωπικό και να χρηματοδοτήσουν πλήρως τους μισθούς και την ασφάλιση των εργαζομένων. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει, με την ίδια συνέπεια και αγωνιστικότητα, να υπερασπίζεται τον Πατραϊκό λαό και να διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δήμο».
Ν. ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ
Ο Νίκος Παπαδημάτος, στην εισήγησή του, ανέφερε πως «από τη μια πλευρά γίνεται κριτική στα προγράμματα, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι δεν απορρέει από αυτά το δικαίωμα σε απασχολούμενους να γίνουν μόνιμοι (παρά το γεγονός ότι όντως καλύπτονται πάγιες ανάγκες σε πολλούς τομείς) και από την άλλη πρόκειται για ένα, όντως, πολύ σοβαρό θέμα το οποίο θα πρέπει να το δει η κεντρική εξουσία, προκειμένου να μην υπάρχουν τριβές και άνιση μεταχείριση εργαζομένων σε μια δύσκολη εποχή και σε περίοδο ανεργίας.
Η αλήθεια, πάντως, είναι μια: Επάνω σε αυτό το καθεστώς πάτησαν για αρκετά χρόνια ο κ. Πελετίδης και η σημερινή Δημοτική Αρχή και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την ανάγκη συνδημοτών μας για εργασία, δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες στους εργαζόμενους για μονιμοποίησή τους, μέσα από την συμμετοχή σε πορείες, δικαστήρια και διαδηλώσεις και πάντα με καταγγελτικό λόγο. Πιο μεγάλη υποκρισία, αλήθεια, δεν θα μπορούσε να υπάρξει!», ενώ εκφράζει τον προβληματισμό για το αν η Δημοτική Αρχή θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση που ελήφθη από το δημοτικό συμβούλιο.
ΣΠΙΡΑΛ: «ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ»
Τέλος το «σπιράλ» σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «το «24-20» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης, υπέρ των συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων που ζήτησαν τη στήριξη για τη δικαστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους, ήταν ένα αποτέλεσμα-κόλαφος για τη δημοτική αρχή και ένα δυνατό χτύπημα στο λαϊκισμό του κ. Πελετίδη. Έσπειρε ανέμους ο δήμαρχος (όταν προεκλογικά έδινε «εύκολες» υποσχέσεις επανα-πρόσληψης) και θερίζει θύελλες, τώρα που οι οκταμηνίτες του Δήμου του ζητούν να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δημιούργησε έκδηλη αμηχανία στη δημοτική αρχή, παρά τις πραξικοπηματικού τύπου προσπάθειες να αλλοιώσει με φτηνά τερτίπια την
ετυμηγορία του σώματος».

Ροή ειδήσεων

Advertisement