Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ημερίδα το Σάββατο στην «Αγορά Αργύρη»: “Προσβασιμότητα στο Διαβήτη»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», γιορτάζουν και τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και προσκαλούν το κοινό στην υβριδική Ημερίδα (δια ζώσης παρουσία και διαδικτυακή μετάδοση) που διοργανώνουν με θέμα “Προσβασιμότητα στο Διαβήτη” το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στις 17:30 στην Αγορά Αργύρη στην οδό Αγίου Ανδρέου 12  στην Πάτρα.

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, και είναι η βασική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση του διαβήτη. Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει το κοινό για την πρόσβαση στο διαβήτη, τα δικαιώματα, τις παροχές και τις νέες τεχνολογίες.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) αφιερώνει την Παγκόσμια Ημέρα για τα έτη 2021-2023 στην Πρόσβαση στην Φροντίδα του Διαβήτη. Η δράση πραγματοποιείται και υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και της ΠΟΜΑμεΑ Δυτ. Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων και με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΠΥ.

*Για την προσέλευση και την παρακολούθηση της ημερίδας θα πρέπει κατά την είσοδό σας στο χώρο να  έχετε στην κατοχή σας Πιστοποιητικό Εμβολιασμό ή Νόσησης.

 

 

«Σύμμαχοι Φροντίδας»:

4ος κύκλος σεμιναρίου

εκπαίδευσης φροντιστών

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας συνεχίζοντας την υλοποίηση του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο, μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», ανακοινώνει την υλοποίηση του τέταρτου και τελευταίου κύκλου σεμιναρίων εκπαίδευσης φροντιστών με έναρξη την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και λήξη την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 μέσα από μια σειρά δέκα διαδικτυακών συναντήσεων.

Αναγνωρίζοντας το μεγάλο φορτίο των φροντιστών των ογκολογικών ασθενών, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα μέλη της οικογένειας που αναλαμβάνουν τη φροντίδα του ασθενούς σε όλα τα στάδια (από τη διάγνωση μέχρι και μετά το τέλος των θεραπειών ή στο τελικό στάδιο), ο Σύλλογός μας υλοποιεί το έργο «Σύμμαχοι Φροντίδας: Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο, μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους», ήδη από τον Μάρτιο του 2020 ,στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund* .

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, δωρεάν σεμινάρια προς φροντιστές ασθενών με καρκίνο από εξειδικευμένους επιστήμονες (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, νομικοί, διατροφολόγοι), αλλά και από ασθενείς και φροντιστές που έχουν βιώσει τη δοκιμασία του καρκίνου, με πρακτικές συμβουλές φροντίδας, αλλά και συναισθηματικής αποφόρτισης – οικογενειακής συμβουλευτικής για τη διαχείριση της νόσου και των κοινωνικοεπαγγελματικών αναγκών των ίδιων των φροντιστών.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενταχθούν σε ανοικτές ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, υπό το συντονισμό της κοινωνικής λειτουργού του Συλλόγου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement