Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάθετη πτώση μέσα στις Εκπτώσεις-Στο μισό, σε σχέση με πέρυσι, η κίνηση στην αγορά  της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε τροχιά ύφεσης εισέρχεται από αυτό το μήνα η αγορά με τους εμπόρους της Πάτρας και περιφερειακών πόλεων να μετρούν πλέον τα… σπασμένα μετά την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων, με έμφαση τους ανεμβολίαστους συμπολίτες.

Τα αρνητικά νέα έφτασαν από τη Βόρειο Ελλάδα όπου καταγράφεται μέσα στο Νοέμβριο μια πτώση τζίρου 50% ενώ ακολουθεί και η Πελοπόννησος με μείωση τζίρου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στο 30% (μεσοσταθμικά).

Οι επιπτώσεις της εφαρμογής των νέων μέτρων, από το Σάββατο 6 του μηνός, ακύρωσαν στην πράξη ολόκληρη την ενδιάμεση Εκπτωτική Περίοδο που συνέπεσε με την έναρξη του μήνα, τη Δευτέρα 1/11, και ολοκληρώθηκε χθες  Σάββατο 13 του μηνός.

Σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι πολλές αλυσίδες στην Πάτρα (Ζara, Marks & Spencer,  ΙΚΕΑ, Media Markt, Κωτσόβολος, Praktiker, Jysk) μπήκαν ήδη στο παιχνίδι των προσφορών, στα πλαίσια των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων, διαφημίζοντας τη Black Friday (26 Νοεμβρίου) και δεσμεύοντας μέρος της κατανάλωσης για τα τέλη Νοεμβρίου.

Κυρίαρχο ζήτημα για τους εμπόρους πλέον είναι η δράση, προς την Πολιτεία, για την παροχή διευκολύνσεων, σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων. Τίθεται επί τάπητος και η κατάργηση των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων (Φθινοπώρου και Ανοιξης) καθώς οι καταναλωτές πλέον δεν ανταποκρίνονται!

Σύμφωνα με την αξιολόγηση που έγινε στα τέλη της εβδομάδας, επίπεδο Ομοσπονδίας, ανεμβολίαστοι δεν επισκέπτονται τα καταστήματα αποφεύγοντας rapid ή PCR test.

Από την Ομοσπονδία κρίθηκε ως «χλιαρή» η στάση της ΕΣΕΕ κατά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και υπάρχουν εισηγήσεις για κινητοποιήσεις…

«Παρά τις προσφορές, η μείωση των πωλήσεων σε πόλεις της περιφέρειας, κινήθηκε σε επίπεδα πάνω από 30% και σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα, όπως η Πάτρα, έφτασε στο 40%. Ενόψει της επόμενης δύσκολης περιόδου που ακολουθεί, πρέπει να αντιδράσουμε σε νέο αρνητικό σπιράλ, ακρίβεια και πτώση στους τζίρους, μετά το κύμα ανατιμήσεων και τους αυστηρούς περιορισμούς πρόσβασης στα καταστήματά μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ (Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου) Γιώργος Βαγενάς.

«Από το περασμένο Σάββατο, πρώτη ημέρα των μέτρων στο λιανεμπόριο, η πτώση τζίρου στα εμπορικά καταστήματα ξεπέρασε το 50%. Η αγορά πλέον έχει νεκρώσει ενώ κινηθήκαμε καθ όλη τη διάρκεια του μήνα σε περίοδο Ενδιάμεσων Εκπτώσεων! Ο κόσμος είναι εξαιρετικά δύσπιστος και λειτουργεί φοβικά. Αλλαγή του κλίματος με χαλάρωση των μέτρων και εγκατάλειψη των Ενδιάμεσων Εκπτώσεων είναι δύο άμεσες κινήσεις που θα διεκδικήσουμε δυναμικά, προσπαθώντας να αποφύγουμε νέα λουκέτα» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας και αντιπρόεδρος της ΟΕΕΣΠ Λάμπης Παπαδόπουλος.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement