Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος είχε κάνει λόγο για μη σωστή στελέχωση ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο προηγούμενο κύμα πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας την οποία θα διενεργήσει εισαγγελικός λειτουργός θα διερευνηθεί η βασιμότητα των των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε στις δηλώσεις του «όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement