Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Πάμε θέατρο την Κυριακή-Ενδιαφέρουσες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους στις σκηνές της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα οι Πατρινοί στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας. Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους που κάνουν την Κυριακή μας ξεχωριστή.

Συγκεκριμένα:
«ΑΠΟΛΛΥΜΙ»
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει και σήμερα στις 20.00 την χοροθεατρική παράσταση ΑΠΟΛΛΥΜΙ σε χορογραφία και ερμηνεία Όλγας Σπυράκη, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές «μέσα από το σόλο αυτό επιζητούμε να διαπραγματευτούμε την απώλεια ως γεγονός των καιρών μας, ως φαινόμενο πολιτικό και κοινωνικό που καθιστά την ύπαρξη μας a priori σε μια συνθήκη ήττας, σε μια συνθήκη όπου έχουμε απωλέσει ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό. Η εικόνα που αποτελεί την αφετηρία του σόλο, είναι η είσοδος μιας γυναίκας στο σπίτι της, ενώ έχει μόλις ενημερωθεί για μια απώλεια που έχει υποστεί. Δεν
διευκρινίζεται ποτέ τί είναι αυτό που έχει απωλέσει, τί είναι αυτό που πενθεί. Όσο
το σόλο εξελίσσεται, η γυναίκα σταδιακά βιώνει κάθε ένα από τα πέντε στάδια του
πένθους για την απώλεια».
Η παράσταση είναι μικτή. Γενική είσοδος 8 ευρώ. Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων στο www.ticketservices.gr
«Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ»
Συνεχίζονται στο «Λιθογραφείον» στην οδό Μαιζώνος οι παραστάσεις του έργου «Καλλιτέχνης της πείνας» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Λιθουανού σκηνοθέτη Τσέζαρις Γκραουζίνις στο θέατρο Λιθογραφείον. Πρόκειται για την ιστορία ενός καλλιτέχνη που, χάρη στη μοναδική ικανότητά του να απέχει από την τροφή για μεγάλα διαστήματα, προσελκύει τα πλήθη και γίνεται διάσημος. Όμως, οι καιροί και τα γούστα του κοινού αλλάζουν…
Το έργο Καλλιτέχνης της Πείνας γράφτηκε στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας λόγω της πανδημίας COVID-19, όταν τα θέατρα ήταν κλειστά, οι ζωντανές θεατρικές παραστάσεις απαγορεύονταν και οι καλλιτέχνες ήταν άνεργοι. Ο Καλλιτέχνης της Πείνας ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή και βασίζεται στη νουβέλα Ein Hungerkünstler του Φραντς Κάφκα.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Φάνης Δίπλας, Θεοδώρα Κόρδα, Αλέξανδρος Κουκιάς, Νικόλας Τσίχλας.
Σήμερα η παράσταση ανεβαίνει στις 20.00. Τιμές Εισιτηρίων: 13€ (κανονικό), 11€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ). Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610 328394, lithografeion.gr
«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ»
Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Όροφως» (Όθωνος Αμαλίας 112) παρουσιάζεται το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Robert Fischer, «Ιππότης με την σκουριασμένη Πανοπλία». Mια παιδική παράσταση με στοιχεία όπερας για μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές. Βασικά συστατικά της είναι το χιούμορ, η φαντασία, το παιχνίδι, η μουσική, ο χορός, το κέφι και τα διαδραστικά σκηνικά, που μεταφέρουν τους θεατές σε έναν παραμυθένιο κόσμο! Παίζουν: Γεωργία Αντωνοπούλου, Έφη Κεραμίδα, Μαριέττα Σαρρή. Η παράσταση σήμερα ανεβαίνει στις 11.30 το πρωί και ο χώρος λειτουργεί ως «μικτός». Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 9€ ενήλικες, 7€ παιδικό.
Σημεία προπώλησης: Ticket Services, Ταμείο Θεάτρου Κρατήσεις / Πληροφορίες: 2611810983, 6939835990.

«ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ»
Η παιδική θεατρική παράσταση «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» παρουσιάζεται στο θέατρο «Πάνθεον», σήμερα στις 11.30 το πρωί και στις 5.30 το απόγευμα. Η αγάπη και το πάθος ενός Βασιλιά για τα ρούχα και την μόδα είναι τόσο μεγάλη, που όλοι στο βασίλειο δουλεύουν μόνο για αυτό. Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζονται δύο ράφτες που ισχυρίζονται ότι τα ρούχα που ράβουν είναι ορατά μόνο σε όποιον κατέχει το αξίωμα του Βασιλιά; Το κλασικό παραμύθι του πασίγνωστου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν… επί σκηνής.
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Φιλήμων Ορκόπουλος, Γεωργία Ματσούλια, Άννα Γιαννακίδου.
Προπώληση: 8€ – Ταμείο : 10€ (από 2 ετών και άνω). Πληροφορίες : 6974797109
Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.
Προπώληση θέατρο «Πάνθεον» και VIVA.GR
«ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΑΘΙ»
«Το Ξύλινο σπαθί» του Γιάννη Καλατζόπουλου σε σκηνοθεσία Βασίλη Κόκκαλη συνεχίζει το ταξίδι του, σήμερα στο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16), στις 12 μ.
Είναι ένα γεμάτο ουσία παραμύθι με ρίζες στη Μέση Ανατολή που γράφτηκε ως θέατρο – βαλίτσα από το Γιάννη Καλατζόπουλο και παρουσιάζεται κατ’αυτόν τον τρόπο με τη ματιά του Βασίλη Κόκκαλη.
Οι μικροί θεατές μέσω της θεατρικής πράξης και της πλοκής του έργου έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της αυτάρκειας και ματαιοδοξίας ενώ αντιλαμβάνονται τη δύναμη που παρέχει στον άνθρωπο η ελπίδα και η θετική σκέψη.
Παίζουν: Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου, Ανδρέας Κάτσενος, Ελίνα Σταμοπούλου
Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Προπώλησης στο viva.gr. Πληροφορίες στο τηλ. 2610 46 10 50


Ροή ειδήσεων

Advertisement