Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η εικόνα στα νοσοκομεία-Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα νοσοκομεία της Πάτρας η κατάσταση αν και ελεγχόμενη παρουσιάζει ανησυχητικά «σημάδια» λόγω αύξησης των νοσηλευόμενων, ενώ στις ΜΕΘ κορωνοϊού ήδη βρίσκονται 19 ασθενείς.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 68 ασθενείς στις κλινικές, δύο περιστατικά στην Παιδιατρική και 12 στις ΜΕΘ Covid19, ενώ στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» νοσηλεύονται 49 ασθενείς στις κλινικές και επτά στις ΜΕΘ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ασθενείς που νοσηλεύονται δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

19 ΘΕΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Χθες διενεργήθηκαν 320 τεστ και βρέθηκαν 19 θετικά. Θυμίζουμε ότι από αύριο Δευτέρα στο Επιμελητήριο θα γίνονται έλεγχοι και από δεύτερο κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού του ΕΟΔΥ, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία των δειγματοληπτικών ελέγχων και να αποφευχθεί η πολύωρη αναμονή των πολιτών.
Η δεύτερη αίθουσα θα λειτουργήσει, υποστηρικτικά από Δευτέρα ως Παρασκευή, κατά τις πρωινές ώρες, ενώ η κύρια αίθουσα διενέργειας των δειγματοληπτικών ελέγχων θα λειτουργεί καθημερινά 8:30 με 20:30. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται δωρεάν με rapid tests.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement