Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Οι διάσημοι που έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στα 5χλμ. από πολιτικούς, αθλητές, σελέμπριτις και δρομείς όλων των ηλικιών. Στη διαδρομή μετείχαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Μπορεί το υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω της πανδημίας να περιόρισε αισθητά τον αριθμό των δρομέων παρολαυτά δρομείς όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έτρεξε παρέα με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ στον αγώνισμα, Σπύρο Ανδριόπουλο, καθώς και άλλους συνεργάτες του στο υπουργείο.

«Είναι μια γιορτή για την Αθήνα, για τη χώρα, για όλους, η επιστροφή στην κανονικότητα αλλά με αυστηρούς κανόνες. Το στοίχημα είναι μεγάλο, στοίχημα ζωής. Χαρήκαμε όλοι τον αγώνα, τον χάρηκαν αυτοί που αγωνίστηκαν, αυτοί που βγήκαν στο δρόμο να χειροκροτήσουν και να ενθαρρύνουν τους αθλητές. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να περπατάς την πόλη, να ακούς τον ήχο των παπουτσιών, είναι μια απόλαυση. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, να είμαστε εδώ το 2022, όλοι και ακόμα περισσότεροι. Το δρομικό κίνημα είναι ταχύτατα εξελισσόμενο, η Κυβέρνηση μας το ενισχύει θεσμικά. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής. Να αγαπάμε τον αθλητισμό», είπε ο Υφυπουργός.

Ανάμεσα στους δρομείς του Μαραθωνίου βρέθηκε και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Ο πρώην μπασκετμπολίστας δίνει κάθε χρόνο το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο υπουργός φόρεσε τα αθλητικά του, έτρεξε στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και συνεχάρη όσους πήραν μέρος.

«Γιορτή για τον αθλητισμό και τη χαρά της συμμετοχής! Μπράβο σε όλους», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Instagram.

Η Τζένη Μπαλατσινού περήφανη για τον σύζυγό της θέλησε να τον συγχαρεί για την προσπάθειά του. Ανέβασε ένα story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, στο οποίο φαίνεται ο Βασίλης Κικίλιας να τρέχει. Συνόδεψε τη φωτογραφία με emoji καρδούλες, αλλά και με το σήμα της νίκης.

balatsinou-story


Συνεπής και ο δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης που έτρεξε τα 5χλμ: «Είναι μια γιορτή για την πόλη. Αισθανόμαστε χαρά και ενθουσιασμό που συναντιόμαστε ξανά με ασφάλεια. Εμείς τρέχουμε για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Καθημερινά 1.450.000 συνάνθρωποί μας δίνουν μάχη με τον διαβήτη και θέλουμε να τους εκφράσουμε τον σεβασμό και τη στήριξη μας», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων, που στον τερματισμό τον περίμενε η σύζυγός του Σία Κοσιώνη και ο γιος τους.


Τη γραμμή τερματισμού στα 5χλμ. πέρασαν πολλοί παλιοί αθλητές όπως η Νίκη Μπακογιάννη και η Πηγή Δεβετζή, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και η πρωταθλήτρια στα 400μ. εμπόδια, Δήμητρα Γναφάκη.

Mpakogiannni

 

 

Seita

 

 

gnafaki

 

Αρκετοί ήταν και οι σελέμπριτις που έδωσαν το παρών στη διοργάνωση.

Δούκισσα Νομικού
«Καλημέρα σε όλους! Ένα γρήγορο #photodump από τον σημερινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας! Μπράβο σε όλους. Τα καταφέραμε», έγραψε στην ανάρτησή της η Δούκισσα Νομικού.

Doukissa_Nomikou

 

Κλέλια Πανταζή
Στη διαδρομή οικογενειακώς πήγε και η εγκυμονούσα Κλέλια Πανταζή με τον σύζυγό της και τον γιο τους. «Fun fact: την τελευταία φορά που βγάλαμε φωτογραφία με το μετάλλιο του κλασικού μαραθωνίου της Αθήνας, είχα στην κοιλιά μου τον Μιχαήλ-Άγγελο!! Τώρα περιμένουμε τον αδερφό του!! Να πηγαίνετε τα παιδιά σας να χειροκροτούν τις προσπάθειες των δρομέων! Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας και είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας να έχουν τέτοιες εικόνες!! Συγχαρητήρια σε όλους».


Ροή ειδήσεων

Advertisement