Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Πιλάφι με καλαμαράκια και τομάτα     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι

800γρ. καλαμαράκια μικρού μεγέθους

1 νεροπότηρο τοματάκια κονκασέ

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη

1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 ποτηράκι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί

1 σφηνάκι ούζο

1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια από τα εντόσθια και το ελαστικό κόκκαλό τους. Χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα αλατίζετε καλά. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα το πράσο μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτετε τα καθαρισμένα καλαμαράκια και ανακατεύετε το μίγμα με ξύλινη κουτάλα. Τέλος, ρίχνετε το ρύζι και κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σβήνετε με το λευκό κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια καλή βράση. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το κόκκινο πιπέρι. Προσθέτετε το ούζο και ανακατεύετε. Διαλύετε τον τοματοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα. Τέλος, προσθέτετε τα τοματάκια. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε υπομονετικά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και τα καλαμαράκια για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε το φαγητό σε πιατέλα και πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement