Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήμερα το «αντίο» στον Μεντζέλο Μολοχίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πάτρα αποχαιρετά σήμερα ένα ενεργό μέλος της, έναν άνθρωπο με εθελοντική προσφορά και αδιάλειπτη παρουσία στα κοινά, που αγάπησε τη ζωή όσο λίγοι!..

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι συγγενείς, φίλοι, καρναβαλιστές, επιχειρηματίες, θα βρεθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Μεντζέλο Μολοχίτη, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, αλλά και να συμπαρασταθούν στο πένθος της αγαπημένης του συζύγου, Λέας Τσόγκα. Ο εκλιπών, υπήρξε άνθρωπος του «Πατρινού Καρναβαλιού», στηρίζοντας μέσα και από την καρναβαλική επιτροπή τον θεσμό, ενώ επαγγελματικά είχε μια μακρά επιχειρηματική διαδρομή στην ελεύθερη αγορά ως σύμβουλος επιχειρήσεων αλλά και ως ιδιοκτήτης της εταιρείας «Fibair» τα τελευταία χρόνια (παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών), ενώ σημαντική ήταν η ενασχόλησή του και με τον αθλητικό και πολιτικό χώρο.

ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Ειρήνη Κουρή αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «συνέδεσε τη ζωή του με το Πατρινό Καρναβάλι και με την εθελοντική του και αστείρευτη προσφορά του πρόσφερε τα μέγιστα στη μεγάλη του αυτή αγάπη, τόσο από τη θέση του απλού καρναβαλιστή όσο και από επίλεκτες θέσεις όπως του μέλους του Δ.Σ. της επιχείρησης, του μέλους της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού, της οργανωτικής ομάδας του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού μαζί με τον Άγγελο Πολυδωρόπουλο, αλλά και του μέλους του συμβουλίου εθελοντισμού του φορέα «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας o «ΑΡΑΠΗΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας
Στο μάτι του… κυκλώνα των νέων ανατιμήσεων βρίσκονται εκ νέου από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2022 άλευρα και ζυμαρικά ενώ νέες ανατιμήσεις εισάγονται και σε άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως απορρυπαντικά και καθαριστικά ευρείας χρήσης.

Οι νέες τιμές που ήδη φτάνουν από τα τέλη της εβδομάδας στη λιανική, από τους προμηθευτές, περιέχουν αυξήσεις από 3% και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και 20%, συνέπεια της επιβάρυνσης από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, των μεταφορών αλλά και των πρώτων υλών στη Βιομηχανία. Ήδη οι μεγάλες αλυσίδες Σ/Μ δέχθηκαν πιέσεις κατά την περίοδο του β’ εξαμήνου του 2021 ενώ από την αρχή του Α΄ εξάμηνου του 2022 η πίεση σε επίπεδο τζίρων και κερδοφορίας αναμένεται να επιμείνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Αράπη, ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, τα Σ/Μ «3Α Αράπης» στην Πάτρα ήδη έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος του κόστους από τις αυξήσεις που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και το μήνα Δεκέμβριο του 2021, από τους προμηθευτές. «Προσπαθούμε ήδη να διαχειριστούμε τις ανατιμήσεις μέσα και από προσφορές, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορέσει να εξασφαλίσει την ίδια τελική τιμή για το καλάθι του, στο ταμείο» αναφέρει στην Κυριακάτικη «Γνώμη». Πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια προκειμένου οι ανατιμήσεις να μην περάσουν στο ράφι, ούτε μέσα στις γιορτές. Όσον αφορά στο νέο «κύμα», ο καταναλωτής θα συνεχίσει να έχει επιλογές αρκεί να προσανατολιστεί στο πως θα κρατήσει ανέπαφο το πορτοφόλι του. «Ήδη θα κυκλοφορήσει το νέο φυλλάδιό μας για τις προσφορές του επόμενου επταημέρου ενώ ακολουθούν και άλλες πλούσιες προωθητικές ενέργειες για το επόμενο έτος με νέα φυλλάδια προσφορών» αναφέρει ο κ. Αράπης.

Καταλήγοντας: «Το όπλο μας είναι ο υποψιασμένος πελάτης, ο καταναλωτής που μέσα από την σωστή έρευνα αγοράς βγαίνει κερδισμένος. Εμείς μέσα από τις προσφορές μας θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε πολλές επιλογές στους πελάτες μας ώστε να έχουν ουσιαστικό καθημερινό όφελος από τις αγορές τους, προσδοκώντας τη σύντομη λήξη αυτής της δύσκολης περιόδου με τις ανατιμήσεις».

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στόχοι και προοπτικές στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του ΠΣΕΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της 21 ης Συνεδρίασης του Οργάνου.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΚ καθ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία, ενώ σημείωσε πως θα συνεχίσουν τις συντονισμένες ενέργειες για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της καινοτομίας.
Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης έδωσε συγχαρητήρια στο Συμβούλιο για τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν υλοποιήσει από την αρχή της θητείας τους.

«Προχωράμε δυναμικά προκειμένου να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας για ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας στη Δυτική Ελλάδα. Είμαστε στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της χρηματοοικονομικής μελέτης για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου στην περιοχή», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Βαγγέλη Γεωργίου, Προϊστάμενο Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ηχούν οι σειρήνες δοκιμαστικά

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τετάρτη (19-1-2022) και κατά τις ώρες 08:00 – 11:00, στο Αγρίνιο, στην Αμφιλοχία και στο Θέρμο, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη δοκιμαστική ήχηση των σειρήνων συναγερμού της πόλης, στο πλαίσιο εξαμηνιαίας επιθεώρησης και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα