Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Νεκρή” η πόλη από το πρωί- Κλειστά εμπορικά και καφέ

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης και των εμπορικών στη σημερινή κινητοποίηση του κλάδου που αντιδρά στα νέα υγειονομικά μέτρα.

Από το πρωί η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων έχουν κατεβάσει ρολά, ενώ περιορισμένη είναι η κίνηση και στους δρόμους.

Η Εστίαση Πάτρας και ο ΣΚΕΑΝΑ καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, ενώ οι έμποροι καλούν σε προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στη συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος.

Μάλιστα, σήμερα εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης θα συμμετέχουν στην πανελλαδική διαμαρτυρία της ΠΟΕΣΕ στην Αθήνα, όπου και έχει προγραμματιστεί η επίδοση ψηφίσματος στον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12 το μεσημέρι.

Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΕΤΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Η εστίαση απαιτεί από την Πολιτεία μέτρα για την στήριξη του κλάδου, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες που έχει προκαλέσει η εφαρμογή των νέων υγειονομικών μέτρων.

Στα αιτήματα του κλάδου είναι:

-Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους στον παραβάτη

-Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα

-Απαραίτητη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων με πιθανή συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές

-Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου

-Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών

-Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών

-Μείωση του ΦΠΑ στο 6%

-Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων και νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ

Σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας τα εμπορικά θα μείνουν κλειστά από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι

«Καλούμε τους συναδέλφους να μην εξυπηρετήσουν κανένα καταναλωτή, αλλά και να ενημερώσουν μέσω των σελίδων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα είμαστε κλειστοί και για ποιους λόγους ώστε να γίνουν και οι πελάτες μας κοινωνοί του προβλήματος. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με  μαζική συμμετοχή μαζί με τους εργαζομένους τους ώστε να αποτρέψουμε πιθανό άνοιγμα των πολυεθνικών. Αντιλαμβανόμαστε δε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία μας κάνει να χάνουμε μέρος του  ελάχιστου καθημερινού εισοδήματος μας αλλά κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς να δοθεί ακόμη και με θυσίες», αναφέρεται στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγριογούρουνα στην Αχαϊα, αγριογούρουνα και στη Βαρκελώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ποιος είπε ότι δεν έχουμε κανένα κοινό στοιχείο με τη Βαρκελώνη; Κι όμως έχουμε, και αυτό δεν είναι άλλο από τα προβλήματα που προκαλούν τα αγριογούρουνα. Όπως συμβαίνει και σε περιοχές της Αχαϊας, τα αγριογούρουνα επιτίθενται με δριμύτητα και στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Μόνο πέρυσι, στη Βαρκελώνη αναφέρθηκαν 1.200 συμβάντα με αγριογούρουνα. Ακόμη και η Κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα είπε ότι τα ζώα επιτέθηκαν στην ίδια και τον γιο της ενώ έκαναν περίπατο σε πάρκο!

Μακάρι βέβαια να είχαμε και θετικές ομοιότητες με τη Βαρκελώνη, αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πονεμένη ιστορία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σβηστά φανάρια στο κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Εκτός λειτουργίας  τέθηκαν τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Κανακάρη, όπως και στη συμβολή της Κανακάρη με την Ερμού.

Ενδεχομένως κάποιος να παρατηρήσει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που φωτεινοί σηματοδότες στο κέντρο της Πάτρας βγαίνουν «οφ», δεν θα είναι και η τελευταία.

Κατά τα άλλα, το «έξυπνο» φανάρι που λειτουργεί στην Αγίου Ανδρέου μάς έλειπε…

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Ναύπακτος κι εμείς  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Λευκή Νύχτα» διοργανώνει απόψε ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του, σκοπός της «Λευκής Νύχτας» είναι να διαφημιστεί η αγορά της Ναυπάκτου σε ένα ευρύτερο κοινό, με την παράλληλη προσέλκυση κόσμου στη γραφική και ιστορική κωμόπολη, που θα συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Πώς είπατε; Εάν υπάρχει κανένα αντίστοιχο νέο από την Πάτρα; Ε, λοιπόν, σήμερα είναι Παρασκευή 19 Αυγούστου και στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών, αντί να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στη διοργάνωση ανάλογων εξωστρεφών δράσεων, έχουν το μυαλό τους στις εσωτερικές έριδες και διαμάχες.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα