Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαράκι γκούλας        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200γρ. μοσχαρίσιο κιλότο ή σπάλα

50γρ. μαργαρίνη

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο

400γρ. τομάτες από κονσέρβα ψιλοκομμένες ή 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 πιπεριές πράσινες, σε μικρά τετράγωνα

2 πιπεριές κόκκινες, σε μικρά τετράγωνα

2 φλιτζάνια πατάτες, σε μικρούς κύβους

3 τομάτες φρέσκες, σε μικρούς κύβους

2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

μαντζουράνα

αλεύρι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους, σε μέγεθος καρυδιού. Μπορείτε να ζητήσετε και από το χασάπη να το κάνει αντί για εσάς. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε το κρέας ελαφρά αλευρωμένο, πασπαλίζετε με την πάπρικα και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει το κρέας. Κατόπιν ρίχνετε τις ψιλοκομμένες τομάτες ή τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό και τη μαντζουράνα. Σιγοβράζετε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα. Προσθέτετε τις πατάτες και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να χυλώσει η σάλτσα του φαγητού. Τέλος, ρίχνετε τους κύβους της φρέσκιας τομάτας και βράζετε για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το φαγητό πολύ ζεστό, πασπαλισμένο αν θέλετε με λίγη ακόμη πάπρικα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement