Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άννα Μαστοράκου: «Είναι ώρα να φοβηθούμε τη νόσο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε δραματικούς τόνους η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου αναφέρει πως πλέον οι πολίτες θα πρέπει να φοβηθούν από τη νόσο και όχι από το εμβόλιο.

«Το ΕΣΥ δέχεται υπερβολικά μεγάλη πίεση από το επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το σύστημα υγείας αγγίζει τα όριά του. Οι νοσηλείες είναι βαριές και κυρίως αφορούν ανεμβολίαστους ασθενείς. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη και οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες. Τα νοσοκομείο τείνουν να γίνουν μονοθεματικά για τα περιστατικά covid, ενώ υπάρχει μεγάλη δυσκολία για τα non covid περιστατικά. Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι είναι η ώρα να φοβηθούν τη νόσο κόβιντ πολύ περισσότερο από το εμβόλιο και τον κίνδυνο επιπλοκών. Απευθύνω έκκληση να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης», ανέφερε στην «Γ».
Έθιξε, επίσης, το θέμα της αξιοπιστίας των τεστ που διενεργούνται και την προσπάθεια ορισμένων να παρακάμψουν το σύστημα. «Φαίνεται ότι έχουμε διαφυγές κρουσμάτων από ελλιπή διάγνωση», ανέφερε και προσέθεσε: «Είναι απαράδεκτο πολλοί να ζητούν δείγματα σάλιου. Αυτά τα τεστ δεν αναφέρονται στο ΦΕΚ διότι δεν ανιχνεύουν σωστά το ιικό φορτίο στον οργανισμό και είναι εντελώς αντεπιστημονική αυτή η πρακτική».

Ροή ειδήσεων

Advertisement