Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες για το μονοκινητήριο αεροσκάφος – Αγωνία για τον 62χρονο πιλότο που αγνοείται

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου αεροσκάφους με πιλότο έναν 62χρονο από τη Δράμα ο οποίος είχε έρθει στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχει στον 38ο Μαραθώνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarisa το τελευταίο του στίγμα προέρχεται από το κινητό του τηλέφωνο έχοντας εντοπιστεί στην περιοχή της Χάλκης στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο έχει μπει μαρτυρία κατοίκου από το χωριό Σκήτη που αναφέρει ότι είδε ένα αεροσκάφος το οποίο με τις περιγραφές που άκουσε ταιριάζει με αυτό που εθεάθη πάνω από το χωριό του νομού Λάρισας.

«Χθες το απόγευμα γύρω στις 5.10 μ.μ. ενώ βρισκόμουν στη κουζίνα του σπιτιού μου στην Σκήτη, άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο από αεροπλάνο, κάτι που είναι συνηθισμένο για εμάς, καθώς περνούν συχνά αεροσκάφη, όμως αυτή την φορά ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός και περίεργος. Κοίταξα αμέσως έξω από τα μεγάλα παράθυρα του σπιτιού μου και είδα ένα αεροσκάφος διαφορετικό από αυτά που έβλεπα συνήθως, να πετάει πολύ χαμηλά, φοβηθήκαμε με τον σύζυγό μου να μην πέσει. Τελικά χάθηκε πετώντας χαμηλά πίσω από το Μαυροβούνι, όπως λέγεται εδώ το βουνό».

Η πληροφορία μπορεί να ρίξει φως στις αρχές και να οδηγήσει στον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ήδη όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας πραγματοποιεί έρευνες σε δασικούς δρόμους στη Σκήτη.

Είχε έρθει για τον Μαραθωνίο στην Αθήνα

Ο 62χρονος αγνοούμενος από την Δράμα, Σταύρος Τσιγάλογλου, θέλοντας να τρέξει στον Μαραθώνιο στην Αθήνα, χρησιμοποίησε το μονοκινητήριο αεροσκάφος του. Η κόρη του έκανε ανάρτηση στο Facebook εκλιπαρώντας για κάποια πληροφορία για τον πατέρα της.

‼️ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ‼️ ο πατέρας μου Σταύρος Τσιγάλογλου , από προχθές 15/11 μεσημέρι Δευτέρας. Πετούσε με το αεροπλάνο του από…

Posted by Anna Tsigaloglou on Tuesday, November 16, 2021

Πάντως από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και την Πολεμική Αεροπορία έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε τη Δευτέρα από αεροδρόμιο της Θήβας και στην περιοχή Χάλκη της Λάρισας ήταν η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με κάποιο φίλο του.

Όμως έπειτα χάθηκε το στίγμα του και δεν υπάρχει νεότερο για την πορεία του αεροσκάφους.

Η αναζήτηση των υπηρεσιών ξεκίνησαν από την Χάλκη Λάρισας, ενώ εκτείνονταν ως το Καλαμάκι και τη Λίμνη Κάρλα.

Εξάλλου, σήμερα από το πρωί της Τετάρτης συνεχίζεται η αναζήτηση από τις αρχές, τόσο από την Αστυνομία και το Λιμενικό όσο και από την Πυροσβεστική.

Μάλιστα 11 άνδρες της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα συνεχίζουν να “οργώνουν” την περιοχή. Συγκεκριμένα, drone σηκώθηκε πάνω την λίμνη Κάρλα, ενώ πυροσβέστες “ξεσκονίζουν” το σημείο που βρίσκεται στο Λιβάδι και το Πύθιο της Ελασσόνας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement