Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ασφυκτική η πίεση τα νοσοκομεία της Πάτρας-Ανοίγει το Σάββατο νέα Μονάδα ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Κλιμακώνεται η πίεση στο Σύστημα Υγείας με εκθετική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων με άγνωστο ακόμα πότε θα επιτευχθεί η περίφημη καμπύλη κορύφωσης της πανδημίας, ώστε να αρχίσει η σταδιακή απομείωση νοσηλειών.

Σε ασφυκτικό κλοιό τα δύο Νοσοκομεία της πόλης με τον όγκο των βαρέως νοσούντων ασθενών όλης της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων να μεταφέρεται στην Πάτρα λόγω αδυναμίας των Περιφερειακών Νοσοκομείων να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες και ειδικότερα των χρηζόντων ΜΕΘ covid ασθενών.

Nέα μονάδα ΜΕΘ με έξι πρόσθετες κλίνες θα ανοίξει έως το Σάββατο στο ΠΓΝΠ υπό την κλιμακούμενη πίεση της πανδημίας η οποία επιτάσσει αυξημένες νοσηλείες σε ΜΕΘ.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι ΜΕΘ covid έχουν υπερκαλυφθεί και μικρός αριθμός διασωληνωμένων ασθενών στο ΠΓΝΠ βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με συνθήκες ΜΕΘ ώστε να τους παρέχεται απόλυτη νοσηλειακή κάλυψη, κατόπιν υπεράνθρωπων προσπάθειών της διοίκησης και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και οι διοικητές των δύο μεγάλων νοσοκομείων Δημήτρης Μπάκος και Ηλίας Θεοδωρόπουλος καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε η κατάσταση να συνεχίσει να παραμείνει διαχειρίσιμη.
ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ 6 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ»
Σχετικά με το θέμα που είχε εγείρει ζήτημα και σύμφωνα και με πληροφορίες της «Γ» στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν λειτουργούσε πλήρως εδώ και λίγες μέρες η ΜΕΘ λόγω ουσιαστικής ελλείψεως ιατρικού προσωπικού ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από τη «Γ» ανέφερε τα εξής: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αναστολής λειτουργίας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου. Αντιθέτως, έχει δοθεί εντολή στον Διοικητή του Νοσοκομείου του Πύργου να υπάρξει πρόγραμμα ούτως ώστε η ΜΕΘ του Πύργου να λειτουργεί κανονικά με τις 6 κλίνες όπως ήταν μέχρι σήμερα. Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να βοηθήσουμε τη λειτουργία με ασφάλεια της ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα, η νοσηλευτική μονάδα του Πύργου ενισχύεται με μετακινήσεις ιατρών από την Πάτρα τόσο σε ό,τι αφορά στον Παθολογικό Τομέα, όσο και σε ό,τι αφορά την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πύργου».

ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ
170 οι νοσηλείες στην Πάτρα
Στα Νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονταν χθες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ συνολικά 170 ασθενείς με Covid. Συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 86 ασθενείς στις Κλινικές, 2 στην Παιδιατρική και 13 στην ΜΕΘ, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 60 ασθενείς στις Κλινικές και 9 στην ΜΕΘ Covid (καλύπτοντας πλήρως τις κλίνες της δυναμικότητάς της γεγονός που σημαίνει πως τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε Εντατική θα μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία). Επίσης, πιέζονται και τα νοσοκομεία του όμορου νομού της Αιτωλοακαρνανίας με τους ασθενείς στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου να ανέρχονται σε 23, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονταν 32 περιστατικά Covid. Δυστυχώς, χθες στο εν λόγω Νοσοκομείο κατέληξε ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στην Κλινική και ήταν ανεμβολίαστος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement