Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Η κατάσταση του βρέφους επιδεινώθηκε ραγδαία, σύμφωνα με τον Καθηγητή Παιδιατρικής. Γ. Δημητρίου

Published

on

 

Στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, διασωληνώθηκε χθες το μεσημέρι το μόλις δύο μηνών  βρέφος του οποίου η κατάσταση κρίνεται σοβαρή.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή Παιδιατρικής & Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών Γαβριήλ Δημητρίου το βρέφος του οποίου ο πατέρας είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, εισήχθη αρχικά με πυρετό  νοσηλεύτηκε και εξήχθη από το Νοσοκομείο  απύρετο και χωρίς συμπτώματα. «Δυστυχώς το βρέφος παρουσίασε εκ νέου εμπύρετη κίνηση και εισήχθη  για νοσηλεία του χορηγήθηκε οξυγόνο με μάσκα και καταβλήθηκε κάθε δυνατή  προσπάθεια από το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας να αποφευχθεί η  διασωλήνωση. Παρά ταύτα η  κατάσταση του επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η διασωλήνωσή του», δηλώνει στην «Γ» ο κ. Δημητρίου. Σε ερώτηση πως αποτιμά την παρούσα κατάσταση και πως προβλέπεται η εξέλιξή του, υπογράμμισε «όπως φαίνεται από την  ακτινογραφία παρουσιάζει πνευμονία. Είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση. Εντός των δύο επόμενων 24τραώρων  θα κριθεί η περαιτέρω πορεία του».

Το βρέφος μεταφέρθηκε από το Αγρίνιο και προσεβλήθη από τον ιό από  το οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννας Μαστοράκου καταβάλλονται προσπάθειες από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης και το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του βρέφους.

 

Της Τέτας Γιαννάρου

Ροή ειδήσεων

Advertisement