Connect with us

Μαγειρική

Τραχανότο ξινό με κοπανιστή  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι τραχανά ξινό

κοπανιστή Μυκόνου

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

4 ντομάτες μεγάλες, τριμμένες

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

4 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και μόλις πάρουν βράση, ρίχνετε λίγο-λίγο τον τραχανά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν αρχίσει ξανά να κοχλάζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Τέλος, προσθέτετε την κοπανιστή τριμμένη και σερβίρετε αμέσως με τηγανισμένο μπαγιάτικο ψωμί που έχετε τρίψει προηγουμένως με λίγο σκόρδο και έχετε κόψει σε μεγάλα ζάρια. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κοπανιστή με κύβους από χαλούμι και να πασπαλίσετε τον τραχανά με λίγο ξερό δυόσμο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement