Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Παπανδρέου: Υπάρχουν δυνάμεις στο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να επαναπατρίσουμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις εκλογές στον ΚΙΝΑΛ μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου σε πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε μεταξύ άλλων πως «τα προβλήματα της χώρας είναι μια πρόκληση και θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω»

Απαντώντας στο γιατί αποφασίζει μετά από 9 χρόνια να ζητήσει εκ νέου την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «πάντα ενεργός πολιτικός ήμουν, δεν έφυγα από την πολιτική και εντός Ελλάδας και διεθνώς. Θεωρώ ότι τα προβλήματα της χώρας μας αποτελούν τεράστια πρόκληση. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Με την απώλεια της Φώφης στεναχωρήθηκα, προβληματίστηκα και αισθάνθηκα ευθύνη απέναντι στην παράταξη να βοηθήσω για να ξαναγίνει μια παράταξη ισχυρή, δυναμική και πλειοψηφούσα δύναμη στη χώρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συντηρητικές αλλαγές, όχι προοδευτικές – Μπήκε στην πρακτική της δεξιάς»
Σχετικά με το ενδεχόμενο κάποιας μελλοντικής συνεργασίας με τη ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τόνισε ότι «θεωρώ ότι θα πρέπει να αναδείξουμε τα μεγάλα προτάγματα ως ΚΙΝΑΛ και την παράδοσή μας ως ΠΑΣΟΚ, που διαφέρουν αρκετά και από τις δύο παρατάξεις, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσαμε και την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, που στην πράξη δεν έκανε προοδευτικές αλλαγές, αλλά συντηρητικές. Υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θεωρώ ότι κυβέρνησε άκρως συντηρητικά. Μπήκε πολύ στην πρακτική μιας δεξιάς. Σήμερα προέχει να αναδείξουμε που θέλουμε ως παράταξη να πάμε τη χώρα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement