Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δικαστικός κλοιός για τους … «αρνητές»-Έρευνα της Εισαγγελίας για όσους ωθούν σε αποχή από τον εμβολιασμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Toυ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Mε σκοπό να σφίξει τα λουριά στο κίνημα των αρνητών και ατόμων που συστηματικά ωθούν συνανθρώπους τους σε αποχή από τον εμβολιασμό, θέτοντας τη ζωή ακόμη και νέων ανθρώπων σε κίνδυνο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας ξεκίνησε πρόσφατα προκαταρκτική εξέταση.

Καλώντας -σε πρώτη φάση υγειονομικούς- προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία υπόπτων για διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news) και παρότρυνση σε ανυπακοή.

Την ίδια ώρα, θάνατοι νέων σχετικά ανθρώπων αλλά και ανεμβολίαστων υγειονομικών στη χώρα συνδέονται με τη δράση ατόμων που καλούν σε αντίδραση και ανυπακοή, με δυο τουλάχιστον υποθέσεις, να είναι σε γνώση της «Γ», και στη Δυτική Ελλάδα, μία στο Αίγιο και μια σε περιοχή στα δυτικά του Κάμπου της Ηλείας.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στη μία περίπτωση του Αιγίου, ο θιγόμενος έκανε αναφορά κατά δικηγόρου, στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ο οποίος την περασμένη Τετάρτη 17 του μηνός του άσκησε και πειθαρχική δίωξη, διαδικασία παράλληλη με την σύλληψή του.
Στη δεύτερη περίπτωση, της Ηλείας, το γραφείο του συγκεκριμένου δικηγόρου, φέρεται να παρενέβη σε συγγενείς θανόντος από κορωνοϊό ζητώντας την εκταφή του και τη διενέργεια νέας νεκροψίας. Αμφισβητήθηκε ουσιαστικά η πρώτη έκθεση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα ενώ οι συγγενείς υποστήριξαν ότι δεν τίθεται καν θέμα κορωνοϊού σε θανάτους!
Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές της Πάτρας, οι ανακριτικές Αρχές εστιάζουν σε ομάδες που λειτουργούν στο διαδίκτυο.

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στην ίδια έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών εξετάζεται και η έκδοση αδειών σε αντιεμβολιαστές υγειονομικούς, με πλαστά πιστοποιητικά.
Στους υγειονομικούς του ΕΣΥ, ως γνωστό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και η εξασφάλιση, είτε αναρρωτικής άδειας, είτε απαλλαγής χωρίς επαρκή ιατρική τεκμηρίωση, μπορεί να θεωρηθεί αδίκημα, με ενδεχόμενο δόλο, καθώς, ουσιαστικά, αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι είναι να μην τεθούν σε αναστολή άνευ αποδοχών, από 1/0/2021, που έχει τεθεί σε εφαρμογή ο σχετικός νόμος.
Στα πλαίσια της σχετικής προανάκρισης, για τα «fake news» και τους αρνητές υγειονομικούς, από την ανακρίτρια πέρασαν και κατέθεσαν το διήμερο Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 του μηνός η διοίκηση της 6ης ΥΠε, διοικητές νοσοκομείων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αχαΐας και η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement